Εξάρχεια Αστυνομία: Αλλάζει όλο το στρατηγικό σχέδιο της αστυνόμευσης στα Εξάρχεια, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open αποσύρονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων και στη θέση τους θα εμφανιστούν μικρές ομάδες με πεζές περιπολίες, που θα διασχίζουν όλους τους δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων. Το ίδιο ρεπορτάζ προσθέτει ότι θα υπάρχει και συνδυασμός πεζών περιπολιών με εποχούμενες περιπολίες που θα αποτελούνται από μηχανάκια της ομάδας «Δράση» και άλλες από τα μικρού κυβισμού μηχανάκια, που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα εμφανίζονται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εκτεταμένων επεισοδίων.Από την Κατεχάκη δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, προκειμένου να αλλάξει η αισθητική της περιοχής, δηλαδή να μην θυμίζει "εμπόλεμη ζώνη".

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι όλα έτοιμα, ώστε να αστυνομεύεται η περιοχή από πεζούς αλλά και εποχούμενες περιπολίες που θα έχουν στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας του δρόμου και τις διακίνησης των ναρκωτικών.

Η πρώτη εφαρμογή των περιπολιών στα Εξάρχεια θα περιλαμβάνει και ελέγχους από τροχαία και δημόσια τάξη, αλλά και από δημοτικούς αστυνομικούς.