Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων: «Φωνές και απειλές χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πραγματικότητα όμως είδαμε ξανά τον φόβο των νεοναζί μπροστά στην αλήθεια» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος.Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, «για άλλη μια φορά μας υπενθύμισαν πόσο φοβισμένοι είναι μπροστά σε οποιονδήποτε που, συλλογικά ή ατομικά, υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Την ίδια στιγμή χωρίς να το θέλουν μας έδειξαν πόσο σημαντικές μπορούν να είναι οι λέξεις. Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ενάντια στην Χρυσή Αυγή, ήταν ικανή να τους τρομοκρατήσει».

Ο Ν. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι «ο Δήμος Αθηναίων χθες έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν φοβήθηκε να πάρει θέση, να πει ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή. Δεν φοβήθηκε να δηλώσει ότι η εισαγγελική πρόταση συνιστά πρόκληση. Η παραδειγματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο στοίχημα για την δημοκρατία μας. Ποτέ ξανά φασισμός!».Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στα social media συνοδευόταν με αυτή την εικόνα


Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει τίτλο «στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζεται ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή». Επίσης, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «πρόκληση», η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. «Αν υιοθετηθείθα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ». Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.».

Από τη μεριά του Ηλία Κασιδιάρη υπήρξαν απειλές και ύβρεις.«Τιμή μας, να στραφούν εναντίον μας γι' αυτό το ψήφισμα», απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις