Κωφοί και Βαρηκόοι:"Καθημερινά 56 μαθητές και 32 άτομα προσωπικό εκπαιδεύονται και εργάζονται σ’ ένα κτίριο που εμφανίζει πάρα πολλά προβλήματα και χρήζει άμεσης συντήρησης και επιδιόρθωσης των ζημιών", επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνοντας ότι η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Καραμανλή συνοψίζεται στο τρίπτυχο: αναλγησία, αδιαφορία, απαξίωση".Αναλυτικά παραθέτουμε την ανακοίνωση της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία στηρίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα. Ως γνωστό η βουλευτής έχει κάνει γνωστό το πρόβλημα ακοής που η ίδια ξαφνικά βρέθηκε να αντιμετωπίζει πριν από μερικά χρόνια.

"Mε ερώτηση που καταθέσαμε προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών ζητήσαμε να μας ενημερώσει εάν έχει συμπεριλάβει το έργο της επισκευής και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του Ειδικού Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στον προγραμματισμό της ΚΤΥΠ Α.Ε. καθώς και αν προτίθεται να το χρηματοδοτήσει από το ΠΔΕ του Υπουργείου.Καθημερινά 56 μαθητές και 32 άτομα προσωπικό εκπαιδεύονται και εργάζονται σ’ ένα κτίριο που εμφανίζει πάρα πολλά προβλήματα και χρήζει άμεσης συντήρησης και επιδιόρθωσης των ζημιών, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα εξαιτίας πτώσης σοβάδων ή τμημάτων τοιχοποιίας.
Η απάντηση που λάβαμε από τον κ.Καραμανλή συνοψίζεται στο τρίπτυχο: αναλγησία, αδιαφορία, απαξίωση.

Ο Υπουργός αρκέστηκε να μας διαβιβάσει ένα υπηρεσιακό έγγραφο της εταιρίας, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι ο προγραμματισμός του Υπουργείου δεν περιλαμβάνει την συνέχιση της πρωτοβουλίας που είχαμε αναλάβει ως ΥΜΑΘ, ΚΤΥΠ και Ειδικό Σχολείο για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.
Κ. Υπουργέ, γνωρίζουμε τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων εκπαιδευτικών μονάδων. Αναγνωρίζουμε όμως τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν σχολικά συγκροτήματα όπως αυτό του Ειδικού Σχολείου και σας καλούμε να επιδείξετε ευαισθησία και στοιχειώδη πολιτική συνέπεια.

Η διεκπεραιωτική σας απάντηση είναι μη απάντηση στις αγωνίες των μαθητών.
Διεκδικούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος και να σταματήσετε να επιδεικνύετε την απόλυτη αδιαφορία και αναλγησία σας στα πρόσωπα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους."

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις