Επίταξη προσφυγικό Ελλάδα:Ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης καλεσμένος στο δελτίο Kontra News 10 εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το περιφερειακό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση, Όπως είπε η απόφαση μιμίθηκε την κυβέρνηση, η οποία ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020,«διότι μονομερώς έκανε επίταξη γης των νησιών μας και με ΠΝΠ πήρε αποφάσεις και δεν ανέμενε καν την συνάντηση της Πέμπτης ώστε να συζητηθούν διάφορα θέματα και να τηρηθούν οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί στους νησιώτες.»

Επίσης ερμηνεύοντας τους λόγους που η κυβέρνηση προέβη στον αποκλεισμό των νησιώνείπε ότι «ξεκάθαρα προτιμά η κυβέρνησηνα χαλάσει την σχέση της με 200,000 βορειοπελαγίτες και διατηρήσει καλύτερες σχέσεις με τα υπόλοιπα 11,5 εκ πολίτες».

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο περίφημο σχέδιο της κυβέρνησης» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Α. Χατζηκομνηνός. Ζήτησε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και είπε ότι «όλοι ξεχνούν τους ντόπιους» την ώρα που η Μόρια είναι μια «υγειονομική βόμβα». Πρόσθεσε ότι αύριο θα γίνει η ειρηνική διαμαρτυρία των νησιωτών για να ακουστεί το πρόβλημα.

Χθες ο δήμαρχος Σάμου απάντησε στο ίδιο πνεύμα … αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια λέγοντας «Δεν θα πάμε την Πέμπτη να συναντηθούμε με τους αρμόδιους υπουργούς. Θα πάμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ανατολικήςΣάμου, Γεώργιος Στάντζος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο ίδιος σημείωσε ότι έμαθε για την επίταξη λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς «Η επίταξη δεν μας τσάκισε το ηθικό, μας ατσάλωσε ακόμη περισσότερο αλλά με πλεόνασμα ανθρωπισμού προς τους πρόσφυγες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις