Αττικόν νοσοκομείο: Τέλος στο θρίλερ με το νέο ύποπτο κρούσμα που εμφανίστηκε χθες στο νοσοκομείο Αττικόν καθώς έγινε γνωστό ότι το δείγμα που ελήφθη από τον ασθενή τελικά ήταν αρνητικό στο συγκεκριμένο ιό. Αυτό όμως που μένει ως διαπίστωση είναι ότι ο νέος κορονοϊός θα είναι το αγαπημένο θέμα των τηλεοπτικών και όχι μόνο ΜΜΕ για πολύ καιρό ακόμη, αφού είναι ένα πεδίο που απασχολεί ήδη έντονα την ελληνική κοινωνία που ανησυχεί για την εισαγωγή της επιδημίας στη χώρα παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα.

Ως εκ τούτου αναμένεται να ζήσουμε πολλά «έκτακτα» δελτία για ύποπτα κρούσματα τα οποία είναι φθηνό και «πιασάρικο» θέμα, ικανό να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών ειδικά όταν υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που απαιτούν λύσεις «εδώ και τώρα». Το κακό είναι ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μια υπερβολική ανησυχία μπορεί να οδηγήσει χιλιάδες συμπολιτών μας στα νοσοκομεία γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει έξαρση της συμβατικής γρίπης.

Σχετικά με το περιστατικό στο νοσοκομείο Αττικόν ο 33χρονος Κινέζος μεταφέρθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (11.02.2020) καθώς πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα με τα συμπτώματα που είχε και μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο κορονoϊός σήμαναν αμέσως συναγερμό. Αφού διενεργήθηκαν οι προβλεπόμενες εξετάσεις στον άνδρα που τέθηκε σε απομόνωση διαπιστώθηκε ότι τελικά είναι αρνητικός στο νέο κορονοϊό. Ο ασθενής νοσηλεύεται ακόμη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου "Αττικόν", ενώ θα μεταφερθεί πλέον σε κανονικό θάλαμο, και εάν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Σήμερα, πάντως, είχε χαμηλό πυρετό που δεν ξεπερνούσε το 38, ενώ και στους γιατρούς με τους οποίους μίλησε στα ελληνικά, τους διαβεβαίωσε ότι ένιωθε καλύτερα.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Αττικόν είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό και το πρώτο στο οποίο έγινε άσκηση για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του πανελληνίου Ιατρικού συλλόγου, ήταν απόλυτος στο ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα δεν πρέπει να επισκέπτονται τα νοσοκομεία, αλλά να παραμένουν σπίτι τους. Όπως εξήγησε εμφατικά ο λόγος που δεν πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, είναι γιατί αν πάνε στα εξωτερικά ιατρεία θα προκαλέσουν μετάδοση του ιου. Η ενδεδειγμένη διαδικασία είναι να παραμείνουν σπίτι τους, να επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους και ακολούθως να πάνε στα ειδικά κέντρα ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες διάδοσης. Επίσης στην αρχή της συνέντευξης, προέβλεψε ότι πιθανώς η να είμαστε κοντά στην κορύφωση της επιδημίας και στο μέλλον να υπάρξει κάμψη. Πάντως όπως επισήμανε ότιχάρη στις Κινεζικές αρχές και την άμεση αντίδραση τους δεν υπήρξε παγκόσμια πανδημία του ιου COVID-19.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις