Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη φιλανθρωπικήοργάνωσηYoung Women’s Trust, στην οποία συμμετείχαν 2.000 νέες γυναίκες και 2.000 νέοι άντρες και δείχνει ότι το ποσοστότων γυναικών που δηλώνουν φεμινίστριες έχει αυξηθείκατά 60% από το 2018. Πλέον το ποσοστό που αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινιστής/φεμινίστρια έχει αυξηθεί από 50% σε 57%. Αισιόδοξο είναι πως και το 1/3 των νεαρών ανδρών, ηλικίας 18-30 δηλώνουν επίσης φεμινιστές.

Μιαπροηγούμενη έρευνα που είχεπραγματοποίησε η Fawcett Society το 2016, κατέγραφε ότιμόνο το 19% των γυναικών, ηλικίας 18- 24 ετών, δήλωναν φεμινίστριες, πράγμα πουυποδηλώνει ότι πλέον οι νεότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τις ανισότητες και τις διακρίσεις λόγω φύλου που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή, ενώ το 67% των νέων γυναικών συμφωνούν ότι ο σεξισμός αποτελεί μείζον πρόβλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2018 το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 58%.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τo 2017, η κυβέρνηση καθιστά νομική απαίτηση για όλες τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 250 εργαζομένους, να δημοσιεύουν τα δεδομένα σχετικά με τις αμοιβές των δύο φύλων, γεγονός που μπορεί να αντιπροσωπεύει μέρος της αύξησης του αντιλαμβανόμενου σεξισμού απέναντι στις γυναίκες.Περισσότερο από 74% των γυναικών, υποστηρίζουν πως εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στο χώρο εργασίας, ενώ 25% λένε πως φοβούνται να αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση για να μην απολυθούν.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα μία στις δέκα γυναίκες, συμμετείχε σε διαμαρτυρία ή σε κάποια διαδήλωση τους τελευταίους 12 μήνες. Όσον αφορά στιςγυναίκες με αναπηρίες ή με μακροχρόνια προβλήματα υγείας, το 70% δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ορατό από την κυβέρνηση. Το αισιόδοξο είναι ότι πάνω από τις μισές νεαρές γυναίκες πιστεύουν ότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα σήμερα, πιθανώςοι έμφυλες διακρίσεις να έχουν εξαλειφθεί όταν φτάσουν 40 χρονών.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι νέες γυναίκες είναι περισσότερες ενεργές όσον αφορά τα δικαιώματά τους από παλαιότερα και περισσότερο πρόθυμες να τα διεκδικήσουν, αν και τα ποσοστά παραμένουν ακόμα χαμηλά. Το θετικό είναι ότι και οι νέοι άντρες μπαίνουν πια στη διαδικασία της ενημέρωσης και της συμμετοχής κάνοντας μας να πιστεύουμεστο καλύτερο μέλλον που έρχεται…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις