Εξάρχεια αστυνομία: Στο νέο επιχειρησιακόπρόγραμμααστυνόμευσης που εφαρμόζεται από τις 23 Ιανουαρίου, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, έχουν ενταχθεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκρισης "Πάνθηρες" και των Ομάδων Παραεμπορίου. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. συνολικά 250 αστυνομικοί και νέοι ειδικοί φρουροί περιπολούν καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς – περιοχές του κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, είχανπραγματοποιηθεί 6.759 έλεγχοιατόμων, 1.828 προσαγωγές και 167 συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο, λαθραία καπνικά προϊόντα κ.α. αδικήματα.

Κατασχέθηκαν (μεταξύ άλλων): 4 μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού, 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου και σε τρεις περιπτώσεις οι Αρχές απομάκρυνανάτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους.

Δείτε φωτογραφίες του flash.gr από τις περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων, όπου επιστρατεύεται μάλιστα και σκύλος, φορώντας… φίμωτρο. Και μπορεί επικοινωνιακά να δικαιολογείται μια τέτοια κίνηση, αν αναλογιστεί κανείς τα περιστατικά αστυνομικής βίας, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το δύσμοιρο το ζωντανό, που ταλαιπωρείται…


Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, δόθηκε εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, προκειμένου να αλλάξει η αισθητική της περιοχής, δηλαδή να μην θυμίζει "εμπόλεμη ζώνη". Στη θέση τουςθα εμφανιστούν μικρές ομάδες με πεζές περιπολίες, που θα διασχίζουν όλους τους δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων. Το ίδιο ρεπορτάζ προσθέτει ότι θα υπάρχει και συνδυασμός πεζών περιπολιών με εποχούμενες περιπολίες που θα αποτελούνται από μηχανάκια της ομάδας «Δράση» και άλλες από τα μικρού κυβισμού μηχανάκια, που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα εμφανίζονται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εκτεταμένων επεισοδίων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι όλα έτοιμα, ώστε να αστυνομεύεται η περιοχή από πεζούς αλλά και εποχούμενες περιπολίες που θα έχουν στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας του δρόμου και τις διακίνησης των ναρκωτικών. Η πρώτη εφαρμογή των περιπολιών στα Εξάρχεια θα περιλαμβάνει και ελέγχους από τροχαία και δημόσια τάξη, αλλά και από δημοτικούς αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις