Βαλεντίν εξαφάνιση:Αλλεπάλληλες ανατροπές στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 23 Δεκεμβρίου 2019 από το Παγκράτι και τελικά βρέθηκε μετά την ομολογία του πατέρα της στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία της.
Πιο αναλυτικά, στις ελληνικές Αρχές εμφανίστηκε μέσω δικηγόρου γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν. Μέχρι τώρα, η αστυνομία γνώριζε από τον πατέρα της Βαλεντίν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε πεθάνει. Πλέον οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν το κατά πόσο η εξαφάνιση της Βαλεντίν μεθοδεύτηκε και από τους δύο γονείς, προκειμένου να πάνε όλοι μαζί στη Γαλλία και να ζήσουν εκεί.

Η γυναίκα, που εμφανίστηκε ως μητέρα του παιδιού, ζει στη Γαλλία, πιθανότατα χωρίς να έχει άδεια διαμονής. Εξετάζεται το κατά πόσο η γυναίκα αυτή που εμφανίζεται ως μητέρα του κοριτσιού ήταν σε επικοινωνία με τη θεία του παιδιού που παρέλαβε τη Βαλεντίν από την Αθήνα και τη μετέφερε στη Γαλλία.Εν τω μεταξύ, μετανιωμένος δηλώνει ο πατέρας της 7χρονης, ο οποίος την έστειλε στην Γαλλία και εν συνεχεία επικαλέστηκε εξαφάνιση της. Ο Αμπελκά μάλιστα δήλωσε ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία. Ο άντρας, μετά από 35 ώρες ανάκρισης έσπασε και ομολόγησε πως γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί του είναι στην Γαλλία. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι το έστειλε ο ίδιος εκεί με την αδερφή της μητέρας της μικρής Βαλεντίν η οποία ήρθε στην Ελλάδα και χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα πήρε το παιδί στην Γαλλία.

Διαβάστε: Εξαφάνιση Βαλεντίν: Ο πατέρας ομολόγησε ότι την έστειλε στη Γαλλία – Αυτές τις επιφυλάξεις εκφράζει στο flash.gr o Κώστας Γιαννόπουλος [vid]


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Μιλώντας στο Έθνος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα, ο Αμπελκά, ο οποίοςφορούσε μάσκα στο πρόσωπο, υποστήριξε ότι είναι ράκος και πως έχει μετανιώσει, ενώ θέλει να ξαναδεί άμεσα την κόρη του.Αναλυτικά η δήλωση του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν, Αμπελκά: «Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του.

»Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου». Από την πλευρά του, ο Βασίλης Νουλέζας δηλώνει επίσης στο «Έθνος» ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.Τι δήλωσε ο Κώστας Γιάννοπουλος στο flash.gr

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε επικοινωνία με το flash.gr, δήλωσε: «Καταρχάς να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που εντοπίστηκε το παιδί. Κάθε φορά που δίνουμε αγώνα να βρεθεί ένα παιδί και εντοπίζεται με τη βοήθεια των αρχών νοιώθουμε πως οι μάχες που δίνουμε καθημερινά, πιάνουν τόπο. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση τη συγκεκριμένη θα μου επιτρέψετε να πω ότι επιφυλάσσομαι για την ορθότητα της εκδοχής που δίνει ο πατέρας. Δυστυχώς, πολλές φορές στο Χαμόγελο έχουμε δει πίσω από μια ιστορία να υπάρχει μια άλλη ιστορία. Και τραφικινγκ και κυκλώματα πορνείας και πολλά. Εγώ προσωπικά επιφυλάσσομαι μέχρι να ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι».


Βαλεντίν εξαφάνιση: Οι αντιφάσεις και η ομολογία

Μεθοδευμένη από τον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν ήταν η εξαφάνιση του παιδιού που προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές αρχές. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης ανάκρισης του πατέρα του κοριτσιού από έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί υποψιάζονταν την αλήθεια και πίεσαν αφόρητα τον πατέρα, που κάποια στιγμή άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις. Μέχρι που «έσπασε» και ομολόγησε την αλήθεια. Δηλαδή παραδέχτηκε ότι μετέφερε με τη βοήθεια συγγενικού του προσώπου τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία.

Η θεία του παιδιού ήρθε στην Αθήνα και πήρε το κορίτσι στο Παρίσι, όπου διαμένει. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η θεία της Βαλεντίν έδωσε στην 7χρονη το διαβατήριο της κόρης της προκειμένου να περάσει τους ελέγχους. Όταν ο πατέρας της Βαλεντίν «έσπασε» στην ανάκριση, αμέσως οι άντρες της Ασφάλειας του ζήτησαν να κάνει μία βιντεοκλήση στη θεία του παιδιού για να βεβαιωθούν ότι τους λέει αλήθεια και ότι το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του και σε ασφαλή χέρια.Ο Αμπελκά είχε σκοπό να ακολουθήσει την κόρη του στη Γαλλία και είχε προμηθευτεί γι’ αυτόν τον σκοπό πλαστή ισπανική ταυτότητα και εισιτήριο για την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.Παρότι είχε όμως την πλαστή ισπανική ταυτότητα έκλεισε το αεροπορικό εισητήριο για Παρίσι χρησιμοποιώντας τα πραγματικά του στοιχεία και το ταξιδιωτικό έγγραφο που είχε λάβει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την πολύκροτη υπόθεση η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε εξέδωσε ανακοίνωση. «Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:Ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικόΗ ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο.Για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται».Το χρονικό της εξαφάνισης

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Βαλεντίν από το Κονγκό είχε εξαφανιστεί την παραμονή Χριστουγέννων και η υπόθεσή της απασχόλησε την εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Στην εκπομπή μίλησαν είχαν μιλήσει και γείτονες, καθώς και ο πατέρας της 7χρονης. Εξάλλου δυο επιχειρησιακά κέντρα του «Τούνελ» και του «Χαμόγελου του Παιδιού», λειτουργούσαν παράλληλα τη νύχτα για να εντοπίσουν ένα σημάδι από τη ζωή της.Το μοναδικό στοιχείο που υπήρχε για τη μαθήτρια της Β’ τάξης του 89ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ήταν η μαρτυρία του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, είχε πάει τη μονάκριβη κόρη του στο γιορτινό Σύνταγμα για να παίξει και να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στο Παγκράτι, της ζήτησε να πάει σε κοντινό σούπερ μάρκετ για να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Ο ίδιος επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου ζουν με άλλους ομοεθνείς τους, αλλά η Βαλεντίν δεν ήρθε. Βγήκε να την ψάξει για 40 – 50 λεπτά και όταν δεν την βρήκε, γύρισε σπίτι του και κοιμήθηκε αφού υπέφερε, όπως είπε, από πονοκεφάλους. Όταν την άλλη μέρα ξύπνησε και είδε ότι η 7χρονη κόρη του δεν είχε επιστρέψει, τότε ανησύχησε και δήλωσε την εξαφάνιση στις Αρχές.Ο πατέρας του αγνοούμενου κοριτσιού, ο οποίος λέγεται Αμπελκά, είχε μιλήσει σχεδόν έναν μήνα μετά την εξαφάνισή της: «Είναι πάρα πολύ δύσκολες για μένα οι στιγμές που περνάω. Δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και είναι σαν να ονειρεύομαι. Μια πληροφορία που είχε φτάσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη οδήγησε τις έρευνες και εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στη Γαλλία, καθώς από εκεί φαίνεται ότι είχε γίνει ένα τηλεφώνημα στο σχολείο της μαθήτριας. Οι Έλληνες αστυνομικοί διέθεταν στοιχεία της κινητής τηλεφωνίας που «έδειχναν» με ποιους είχε επαφές τόσο ο πατέρας της Βαλεντίν όσο και οι άλλοι ομοεθνείς και συγκάτοικοί του στο διαμέρισμα του Παγκρατίου.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο «Τούνελ», ο πατέρας είχε αναφερθεί και στις κινήσεις στην περιοχή του αεροδρομίου τις ημέρες που χάθηκε η κόρη του, ισχυριζόμενος πως πήγε να παραλάβει κάποιον φίλο του και η εμφάνιση του στην περιοχή δεν σχετίζεται με την εξαφάνιση της κόρης του.Παράλληλα, είχε αναφερθεί και στο ταξίδι που έκανε στο Παρίσι πριν χαθεί το παιδί του. «Συνάντησα κάποιους φίλους που έχω στο Παρίσι, οι οποίοι με φιλοξένησαν για τρεις εβδομάδες. Τη Βαλεντίν την άφησα στην Αθήνα σε μια φίλη μου. Δεν καταλαβαίνω πώς συνδέεται το ταξίδι αυτό με την εξαφάνισή της» δήλωνε τότε ο πατέρας.Ερωτηθείς, τέλος, για ποιον λόγο είχε στείλει την 7χρονη κόρη του στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για να πάρει τα φάρμακα του και δεν ήπιε νερό από τη βρύση, αφού είναι πόσιμο, ο ίδιος είχε απαντήσει πως δεν έπινε νερό από τη βρύση, γιατί τον πονούσε η κοιλιά του και γι’ αυτό έπαιρνε μόνο εμφιαλωμένο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις