Βαλεντίν εξαφάνιση: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον πατέρα της 7χρονης

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν προσερχόμενος στον Εισαγγελέα για την απολογία του
Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν προσερχόμενος στον Εισαγγελέα για την απολογία του

Βαλεντίν εξαφάνιση: Κακουργηματικού βαθμού κατηγορία απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν που δηλώθηκε εξαφανισμένη τον περασμένο Δεκέμβριο και εντοπίστηκε στην Γαλλία.

Βαλεντίν εξαφάνισηΟ πατέρας, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της Βαλεντίν υποστήριξε στις Αρχές ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία για να συναντήσει την βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία ζήτησε να πάρει κοντά της το κοριτσάκι και φέρεται να κανόνισε τις διαδικασίες ώστε να ταξιδέψει το παιδί.

Ο πατέρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, πήγε την Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, η οποία ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο, πιθανότατα άλλου παιδιού, στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία. Το κοριτσάκι συνόδευε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πατέρα, κάποια φίλη, φίλης του. Κατά τον πατέρα, η 7χρονη ταξίδεψε στη Λυών. Ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης πριν απαγγελθούν κατηγορίες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοκλήση του πατέρα με την μικρή, όπου το κοριτσάκι φαίνεται να δείχνει απόλυτα ευδιάθετο και ήρεμο. Σύμφωνα με τον πατέρα, όλο αυτό το διάστημα, μιλούσε κάθε μέρα με την κόρη του, αλλά από φόβο για τις νομικές συνέπειες αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση.

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν προσερχόμενος στον Εισαγγελέα για την απολογία του

Μαζί με τον πατέρα και τον συγκατηγορούμενο του για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα οι οποίοι μετά την δίωξη του Εισαγγελέα κατηγορούνται για παράνομη παραχώρηση διαμονής. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.


Η ανατροπή στην υπόθεση

Αλλεπάλληλες ανατροπές στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 23 Δεκεμβρίου 2019 από το Παγκράτι και τελικά βρέθηκε μετά την ομολογία του πατέρα της στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία της. Πιο αναλυτικά, στις ελληνικές Αρχές εμφανίστηκε μέσω δικηγόρου γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν. Μέχρι τώρα, η αστυνομία γνώριζε από τον πατέρα της Βαλεντίν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε πεθάνει. Πλέον οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν το κατά πόσο η εξαφάνιση της Βαλεντίν μεθοδεύτηκε και από τους δύο γονείς, προκειμένου να πάνε όλοι μαζί στη Γαλλία και να ζήσουν εκεί.

Η γυναίκα, που εμφανίστηκε ως μητέρα του παιδιού, ζει στη Γαλλία, πιθανότατα χωρίς να έχει άδεια διαμονής. Εξετάζεται το κατά πόσο η γυναίκα αυτή που εμφανίζεται ως μητέρα του κοριτσιού ήταν σε επικοινωνία με τη θεία του παιδιού που παρέλαβε τη Βαλεντίν από την Αθήνα και τη μετέφερε στη Γαλλία. 

Εν τω μεταξύ, μετανιωμένος δηλώνει ο πατέρας της 7χρονης, ο οποίος την έστειλε στην Γαλλία και εν συνεχεία επικαλέστηκε εξαφάνιση της. Ο Αμπελκά μάλιστα δήλωσε ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία. Ο άντρας, μετά από 35 ώρες ανάκρισης έσπασε και ομολόγησε πως γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί του είναι στην Γαλλία. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι το έστειλε ο ίδιος εκεί με την αδερφή της μητέρας της μικρής Βαλεντίν η οποία ήρθε στην Ελλάδα και χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα πήρε το παιδί στην Γαλλία.


Διαβάστε: Εξαφάνιση Βαλεντίν: Ο πατέρας ομολόγησε ότι την έστειλε στη Γαλλία - Αυτές τις επιφυλάξεις εκφράζει στο flash.gr o Κώστας Γιαννόπουλος [vid]


Μιλώντας στο Έθνος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα, ο Αμπελκά, ο οποίος φορούσε μάσκα στο πρόσωπο, υποστήριξε ότι είναι ράκος και πως έχει μετανιώσει, ενώ θέλει να ξαναδεί άμεσα την κόρη του. Αναλυτικά η δήλωση του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν, Αμπελκά: «Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του.

»Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου». Από την πλευρά του, ο Βασίλης Νουλέζας δηλώνει επίσης στο «Έθνος» ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.Τι δήλωσε ο Κώστας Γιάννοπουλος στο flash.gr

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε επικοινωνία με το flash.gr, δήλωσε: «Καταρχάς να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που εντοπίστηκε το παιδί. Κάθε φορά που δίνουμε αγώνα να βρεθεί ένα παιδί και εντοπίζεται με τη βοήθεια των αρχών νοιώθουμε πως οι μάχες που δίνουμε καθημερινά, πιάνουν τόπο. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση τη συγκεκριμένη θα μου επιτρέψετε να πω ότι επιφυλάσσομαι για την ορθότητα της εκδοχής που δίνει ο πατέρας. Δυστυχώς, πολλές φορές στο Χαμόγελο έχουμε δει πίσω από μια ιστορία να υπάρχει μια άλλη ιστορία. Και τραφικινγκ και κυκλώματα πορνείας και πολλά. Εγώ προσωπικά επιφυλάσσομαι μέχρι να ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι».