Εξαφάνιση Βαλεντίν: H ΕΛΑΣ ζητά την εξέταση DNA όλων των «πρωταγωνιστών»

Εξαφάνιση Βαλεντίν: H ΕΛΑΣ ζητά την εξέταση DNA όλων των «πρωταγωνιστών»

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Η ΕΛΑΣ θα ζητήσει εξέταση DNA όλων των «πρωταγωνιστών»

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Το κουβάρι της υπόθεσης για την εξαφάνιση της 7χρονης προσπαθούν να ξετυλίξουν ελληνικές και γαλλικές αρχές. Υπενθυμίζεται, πως το ανήλικο κορίτσι βρέθηκε ύστερα από ενάμιση περίπου μήνα στη Γαλλία, όπου διέμενε με συγγενείς. Ωστόσο, η υπόθεση έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, ενώ ήδη ο πατέρας της Βαλεντίν, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα.

Ο πατέρας υποστηρίζει ότι έστειλε τη μικρή Βαλεντίν με πλαστά έγγραφα σε συγγενείς στη Γαλλία με σκοπό να πάει κι αυτός αργότερα να ζήσει μαζί της. Το σενάριο αυτό δεν εξηγεί γιατί επί σχεδόν δύο μήνες έλεγε ψέμματα για την εξαφάνισή της, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για αρπαγή της. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δήλωσε την εξαφάνιση, καθώς φοβήθηκε ότι θα την αναζητήσουν από το σχολείο της και από τη γειτονία. Οι αρχές προσπαθούν παράλληλα να εξηγήσουν τι έκανε στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2019, ενώ ο ίδιος δεν έχει εξηγήσει ακόμα τι έκανε στο αεροδρόμιο λίγες μέρες πριν αλλά και λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Οι γαλλικές αρχές εντόπισαν τη Βαλεντίν να ζει στη Λυόν μαζί με μία γυναίκα. Αξίζει να σημειωθεί, πως αρχικά ο πατέρας υποστήριζε ότι είναι συγγενής της νεκρής μητέρας της Βαλεντίν, ωστόσο η ίδια υποστήριξε στις γαλλικές αρχές ότι είναι η μητέρα της. Πλέον, οι αρχές καλούνται να εξετάσουν την πραγματική ταυτότητα της γυναίκας, ενώ θα ζητήσουν εξέταση DNA των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης (και του πατέρα), προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συγγένειας με την κοπέλα από το Κονγκό.

Η ιστορία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς ο πατέρας συνελήφθη λίγο πριν διαφύγει στο εξωτερικό - είχε βγάλει εισιτήριο για τις 12/2 με τα πραγματικά του στοιχεία για τη Γαλλία. Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο το κορίτσι να μεταφέρθηκε στη Γαλλία για να δοθεί για υιοθεσία ή ακόμα και να πωληθεί σε δίκτυα παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο η σύντροφος του πατέρα να πήρε το παιδί της στη Γαλλία με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Βαλεντίν είχε εξαφανιστεί στις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι, όταν είχε πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της. Η εξαφάνισή της, όμως, δηλώθηκε την επόμενη ημέρα. Σημειώνεται πως από την άρση των επικοινωνιών του πατέρα προέκυψε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε και έκανε μετά την εξαφάνιση της μικρής δεν έχουν «ταυτότητα» καθώς τα κινητά με τα οποία μίλησε έχουν δηλωθεί σε άτομα «φαντάσματα». Τρεις μέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισης, ο πατέρας φαίνεται να επικοινώνησε με άτομο που ήταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια και το δικό του κινητό έδειξε να εκπέμπει από την ίδια κεραία του κέντρου. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το σήμα του κινητού και πάλι στο αεροδρόμιο.

Οι Αρχές τότε εκτίμησαν πως ήταν πιθανό το σενάριο η μικρή Βαλεντίν να είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία. Οι επικοινωνίες του πατέρα που κίνησαν τις υποψίες των Αρχών με τα δύο κινητά τηλέφωνα στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας έγιναν με κατόχους συσκευών, η αληθινή ταυτότητα των οποίων δεν ανταποκρίνεται με αυτή που δηλώθηκε κατά την απόκτησή τους.