Θέσεις στο Δημόσιο: Οι αλλαγές αναμένονται από τον επόμενο μήνα, κατά το οποίο επίκειται να βγει στον αέρα το gov.gr δηλαδή η ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα που θα στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη όπως αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Εστία».

Στην πράξη οι άϋλες αιτήσεις που θα υποβάλλουν οι πολίτες μέσω έξυπνων τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου και θα αφορούν υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις, συνταγογραφήσεις φαρμάκων και άλλες σχετικές διαδικασίες θα αφαιρέσουν στην πράξη πολλές αρμοδιότητες από εκατοντάδες υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα τα «ψηφιακά ΚΕΠ» θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στη συρρίκνωση του αριθμού των ΚΕΠ και κατ΄ επέκταση στη μείωση του προσωπικού του δημοσίου καθώς δεν θα απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία των αιτούντων στα Κέντρα ούτε η επαφή με τους υπαλλήλους προκειμένου να λάβουν μία ενημέρωση ή εξουσιοδότηση ή οποιοδήποτε έγγραφο του δημοσίου. Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι των ΚΕΠ που συνταξιοδοτούνται θα πάψουν να αντικαθίστανται.

Ωστόσο, για να μην καταργηθούν αμέσως τα ΚΕΠ από τα ψηφιακά ΚΕΠ που θα κάνουν delivery εγγράφων κατ΄οίκον, η κυβέρνηση ήδη προγραμματίζει το πως θα τους ανατεθούν άλλες υπηρεσίες κυρίως του ΟΑΕΔ, του ΕΦΚα και του ΟΓΑ.

Το ντόμινο των αλλαγών που έρχονται στο δημόσιο θα επηρεάσει τους τρεις προαναφερθέντες οργανισμούς, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στους διοικητές να κάνουν αναδιάταξη του προσωπικού προωθώντας στα γκισέ υπαλλήλους που κρίνουν ότι μέχρι τώρα ήταν σε θέσεις αργομισθίας.

Με την ανακατανομή του προσωπικού εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο ελάχιστο η έκδοση των συντάξεων όπως και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες, που έμεναν για καιρό στα συρτάρια, λόγω της υποστελέχωσης των νευραλγικών αυτών θέσεων. Επιπλέον, εκτιμάται ότι θα περιοριστεί το φαινόμενο να υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι σε τομείς που επί της ουσίας είναι παροπλισμένοι και να ενισχύσουν τομείς είναι εκεί που υπάρχουν ουσιαστικές ανάγκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών τα γραφεία να είναι άδεια.

Το ΦΕΚ του ΥΠΕΣ

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για τα ΚΕΠ εντάσσεται προφανώς απόφασή του ΥΠΕΣ η οποία τυπώθηκε και σε ΦΕΚ με την οποία μειώνεται το ωράριο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν ΔΙΔΑΔ/Φ. 70Α/29/1329/31.01.2020 (ΦΕΚ 409/12.02.2020 τεύχος Β’) απόφασή του ο κ. Θεοδωρικάκος τροποποιεί παλαιότερη απόφαση του Δημήτρη Ρέππα, μειώνοντας κατά μισή ώρα τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σάββατα το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ. Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αντί για 8 μμ τις καθημερινές θα κλείνουν στις 7.30 μμ και το Σάββατο αντί για 2 μμ στις 1.30 μμ.

ΚΕΠ ωράριο λειτουργίας : Περίεργο ΦΕΚ Θεοδωρικάκου μειώνει τις ώρες λειτουργίας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις