Επίταξη Προσφυγικό Ελλάδα: Τόσο οπεριφερειάρχηςόσο καιο Γιώργος Στάντζος,Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να αποφύγουν την αναμέτρηση με την κυβέρνηση, αλλά δεν παρέλειψαν να φέρουν ως παράδειγμα τις προ ετών αντιδράσεις των κατοίκων του Γραμματικού, όπουμετά από μήνες αψιμαχιών με τα ΜΑΤ, οι δήμοι υπερίσχυσαν της τότε κυβέρνησης.Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε «πως οι τοπικές κοινωνίες είναι σε αναβρασμό», ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επίταξη εκτάσεων για κατασκευή κλειστών κέντρων. «Έπρεπε να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε. «Αντ' αυτού, έγινε κατάσταση του πολέμου». «Στο βαθύ της Σάμου οι μετανάστες είναι περισσότεροι. Σύντομα θα είναι περισσότεροι και στηΜυτιλήνη», προσέθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αντιδρούν όλοι οι πολίτες. Πρέπει να αρθεί το μέτρο της επίταξης των ιδιωτικών περιουσιών. Είναι κέντρα ελεγχόμενα. Η κόκκινη γραμμή είναι τα μεγέθη και ο χρόνος παραμονής των μεταναστών. Είναι επιλογή ο εγκλωβισμός στα νησιά. Ζητάμε να γίνει αλλού η διαδικασία ασύλου».

Η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους, ενώ με διαδοχικές αποφάσεις ο υπουργός Μετανάστευσης ενισχύει οικονομικά τους δήμους που σηκώνουν όλα αυτά τα χρόνια το βάρος του μεταναστευτικού.Το κλίμα άλλαξε στα κανάλια για τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς των νησιών από τη στιγμή που δεν συναινούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα. Την Τετάρτη, μάλιστα, η βουλευτής της Ν.Δ. Φ. Πιπιλή επιτέθηκε στον κ. Μουτζούρη που μιλά για "αποσυμφόρηση" λέγοντας: "Αυτό που κάνετε κ. Μουτζούρη είναι εξοργιστικό, ανεπίτρεπτο. Δεν μπορεί να γίνει η διασπορά στην Ελλάδα".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις