Εξαφάνιση Βαλεντίν: Νέα δεδομένα στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν, το κουβάρι της οποίαςπροσπαθούν να ξετυλίξουν ελληνικές και γαλλικές αρχές. Αυτή τη φορά η είδηση έρχεται από τηΓαλλία καθώς ηγυναίκα που εμφανίστηκε την Τετάρτη στο αστυνομικό τμήμα του Σαιντ-Ετιέν (Saint-Étienne) είναι η βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των γαλλικών αρχών προς της ελληνικές.

Σύμφωνα με την έρευνα των γαλλικών αρχών τόσο στο περιβάλλον της, τις συνεντεύξεις που πήραν αλλά και το σχολείο στο οποίο φοιτά η 7χρονη είναι βέβαιοι ότι είναι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο πατέρας της μικρής όταν είχε δηλώσει την εξαφάνισή της είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγός του είναι νεκρή.

Αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν στο θέμα του DNA αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής συνδρομής, με τον αναμενόμενο χρόνο που απαιτείται για το σύνολο της διαδικασίας σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε τέσσερις έως έξι μήνες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Βαλεντίν είχε εξαφανιστεί στις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι, όταν είχε πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της. Η εξαφάνισή της, όμως, δηλώθηκε την επόμενη ημέρα. Σημειώνεται πως από την άρσητων επικοινωνιών του πατέρα προέκυψε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε και έκανε μετά την εξαφάνιση της μικρής δεν έχουν «ταυτότητα» καθώς τα κινητά με τα οποία μίλησε έχουν δηλωθεί σε άτομα «φαντάσματα». Τρεις μέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισης,ο πατέρας φαίνεται να επικοινώνησε με άτομο που ήταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια και το δικό του κινητό έδειξε να εκπέμπει από την ίδια κεραία του κέντρου. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το σήμα του κινητού και πάλι στο αεροδρόμιο.

Οι Αρχές τότε εκτίμησαν πως ήταν πιθανό το σενάριο η μικρή Βαλεντίν να είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία. Οι επικοινωνίες του πατέρα που κίνησαν τις υποψίες των Αρχών με τα δύο κινητά τηλέφωνα στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας έγιναν με κατόχους συσκευών, η αληθινή ταυτότητα των οποίων δεν ανταποκρίνεται με αυτή που δηλώθηκε κατά την απόκτησή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις