Μπαλάσκας: Στα όρια τουμισούποινικούκώδικαο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας ΣταύροςΜπαλάσκας μίλησε για τον αστυνομικό που λήστευε περίπτερα και βενζινάδικα με το όπλο του, κάνοντας λόγο για αιτιολογημένο πιθανό βιασμό του συναδέλφου τουεντός φυλακών. Εκτός από την προτροπή προς βιασμό του, ο Σταύρος Μπαλάσκας και παρά του ότι γνωρίζει το νόμο, παραβίασε και το τεκμήριο της αθωότητας του αστυνομικού, ο οποίος δεν έχει καν καταδικαστεί και την όντας αστυνομικός έδειξε εγκληματική ανοχή και αποδοχή στην αυτοδικία.

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος» είπε ο Στ. Μπαλάσκας, προκαλώντας την εύλογη απορία του πάνελ, για να συνεχίσει: «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία. Αυτός θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή». Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Μπαλάσκας, αν και χαρακτήρισε «αδιανόητες» τις πράξεις του συναδέλφου του, λέγοντας «έχω πει ότι για μένα έναςαστυνομικός, όταν κλέβει μια τσίχλα πρέπει να τρώει ισόβια. Δεν μετράει το ποσό, μετράει η πράξη. Είναι αδιανόητο ένας αστυνομικός να κάνει έστω και την παραμικρή παράνομη πράξη», ο ίδιος υπέπεσε σε ανατριχιαστικά παραπτώματα που θα πρέπει η ηγεσία της αστυνομίας να εξετάσει, καθώς προσβάλει τον ρόλο του αστυνομικού και είναι ευθεία παρέμβαση στην δικαιοσύνη.

Δεν πέρασαν μερικά 24 ωρα από την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε την στήριξης των LGBT αστυνομικών και αποκλείστηκαν αστυνομικοί που αγωνίζονται εναντίον των διακρίσεων, με μια προσβλητικά λιτή απάντηση. Ο Μιχάλης Λώλης είναι απ’ τους πρώτους αστυνομικούς που τόλμησε να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία του δεχόμενος πυρά από συναδέλφους, ακροδεξιές εφημερίδες.

Φέτος το καλοκαίρι,στο EuroPride της Θεσσαλονίκης θα γίνει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο EGPA 2020 (Εuropean LGBT Police Association Conference). Το συνέδριο θα φιλοξενήσει περίπου 200 LGBT αστυνομικούς από 18 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και Έλληνες.Έτσι λοιπόν, η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπουκάλεσε στην Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Και οι τρεις απάντησαν πως θα θέσουν το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αστυνομικών υπό την αιγίδα τους.Ο κ.Λώλης έστειλε το παρακάτω αίτημα στο ΥΠΠΟ στα μέσα Νοεμβρίου. Ομως με μόλις 15 λέξεις και χωρίς αιτιολόγηση το υπουργείο αρνήθηκε, ενώ σύμφωνα με το Διοικητικό Δίκαιο οφείλουν να αιτιολογήσουν την άρνηση τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις