Προσφυγικό Λέσβος: Η κοινότητα Μανταμάδου αποκαλύπτει... υπόγειο διοικητήριο του Στρατού σε καιρό πολέμου [pics]

Ο επίμαχος χώρος στο Μανταμάδο
Ο επίμαχος χώρος στο Μανταμάδο

Προσφυγικό Λέσβος: Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου αποκαλύπτει πως στην περιοχή όπου αποφασίστηκε να γίνει το κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών υπάρχει υπόγειο διοικητήριο του Στρατού σε καιρό πολέμου.

Προσφυγικό Λέσβος: Σε μια αποκάλυψη που γεννά πολλές απορίες και ενδεχομένως να προκαλέσει ισχυρό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, προχώρησε το Συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου. Σε σημερινή συνεδρίαση, το συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου ζήτησε επιτακτικώς την άρση της απόφασης της Κυβέρνησης για την επίταξη της έκτασης στην ευρύτερη περιοχή της «Καράβας», όπου προορίζεται να κατασκευαστεί η κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Λέσβο. Σε επίρρωση του επιχειρήματος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Χαράλαμπος Τζελαΐδης, προσκόμισε φωτογραφικό υλικό από το διαδίκτυο, αλλά και από επιτόπια αυτοψία, και κάνοντας σύγκριση των συντεταγμένων που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (405/11-02-2020 τεύχος Β), είπε ότι αποδεικνύεται πως η έκταση που επιτάσσει η κυβέρνηση για να γίνει εκεί το κλειστό κέντρο, είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου.

Τόνισε ότι «φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση, ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και προσγειώνοντας άνετα ελικόπτερα», επισημαίνοντας πως «πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η Τουρκία (Μοσχονήσια) απέχει από τη θέση αυτή 7 – 8 μίλια». Σε ανακοίνωσή του το συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η Κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η Ελληνική Κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και βάσει των καινούργιων στοιχείων που προσκομίζουμε, θα προβεί σε άρση της απόφασης της».


Αυτές είναι οι επίμαχες φωτογραφίες που έδωσε το συμβούλιο της κοινότητας Μανταμάδου


Ακολούθησε συζήτηση και το συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου αποφάσισε ομόφωνα:

1) Εγκρίνει και συμφωνεί με την εισήγηση του Προέδρου
2) Η απόφαση αυτή και το φωτογραφικό υλικό να σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στο Περιφερειάρχη, στους Βουλευτές του Νομού, στους Δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, στον Αρχηγό του ΓΕΣ, στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στον αρχηγό ΑΣΔΕΝ και να κοινοποιηθεί στον Ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.


Η εξέλιξη αυτή είναι επικίνδυνη αν όχι... σουρεαλιστική. Η κοινότητα στην αγωνία της να αντιταχθεί στην κυβερνητική απόφαση για επίταξη του χώρα, προχωρά σε αποκάλυψη πληροφοριών που ευλόγως δεν πρέπει να αποκαλύπτονται. Παρεκτός και η κυβέρνηση ήδη το γνώριζε, αδιαφόρησε για κάποιο λόγο και η κοινότητα εκθέτει τη χώρα. Μύλος...


Ξεκίνησε ο αποκλεισμός της Καράβας‑Kαβακλή

Από το πρωί της Παρασκευής οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή Kαράβας- Καβακλή λίγο πριν τον Μανταμάδο, στο σημείο όπου η κυβέρνηση έχει επιτάξει 261 στρέμματα προκειμένου να κατασκευαστεί η κλειστή δομή.

Με πληροφορίες από το stonisi.gr