Κορονοϊός 2020 Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου: Ο φονικός ιός δεν έχει αφαιρέσει μόνο 1380 ζωές έως τώρα αλλά έχει και σειρά παράπλευρων απωλειών. Οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι δραματικές και φυσικά ένας από τους κλάδους που πλήττονται είναι η βιομηχανία της μόδας. Τρανό παράδειγμα η «Εβδομάδα Μόδας» του Λονδίνου που ξεκίνησε την σήμερα 14 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 του μήνα. Επίσης το απόλυτο trend είναι οι μάσκες και τα μπουκαλάκια με αντισηπτικό χεριών λόγω κορονοϊού.

Η διοργάνωση φέτος στιγματίζεται από πολλές απουσίες κινέζων σχεδιαστών και πελατών εξαιτίας του κορονοϊού. Μολαταύτα, οι επιδείξεις ξεκίνησαν με παρουσίαση των δημιουργιών της κινέζας σχεδιάστριας Γιουχάν Γουάνγκ, που ξεπέρασε τις δυσκολίες εξαιτίας του κορονοϊού και παρουσίασε την πρώτη ατομική συλλογή της από μεσάτα σακάκια και μαύρες μπλούζες από δαντέλα εμπνευσμένα από την Βικτωριανή Εποχή.

Η επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας Κάρολαϊν Ρας προειδοποίησε ότι η προσέλευση φέτος θα είναι μειωμένη εξαιτίας του ιού και ότι κάποιοι σχεδιαστές αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς έκλεισαν εργοστάσια στην Κίνα, σταμάτησαν οι μεταφορές και ανεστάλησαν πτήσεις από την χώρα αυτή. "Έχουμε έναν σχεδιαστή που δεν μπορεί να έρθει να παρουσιάσει τις δημιουργίες του εδώ γιατί η συλλογή του δεν έχει έρθει από την Κίνα λόγω ζητημάτων επιμελητείας", είπε η Ρας στο Reuters πριν από την έναρξη της επίδειξης.

Η βιομηχανία μόδας στο σύνολό της αντιμετωπίζει προβλήματα που θα διαρκέσουν μήνες αν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στην εργασία συνεχιστούν στην Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό υφασμάτων στον κόσμο. Ο κορονοϊός, που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας στο τέλος του περασμένου χρόνου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.380 ανθρώπους και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες. Όπως είπε η Ρας, οι διοργανωτές της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού παρέχοντας μπουκαλάκια με αντισηπτικό χεριών και απολυμαίνοντας τους χώρους τακτικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις