Καρναβάλι 2020: Η νύμφη του Θερμαϊκού δεν θα χορέψει σάμπα φέτος, ούτε ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα μπορέσει να φορέσει την αξέχαστη στολή του Ζορό και να κυκλοφορήσει στην παραλία, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι δε θα γίνει καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία Thessaloniki Drasis και ο πρόεδρός της κ. Γρηγοριάδης Μίκης, στην λιτή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η ακύρωση γίνεται λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που προέκυψαν κατά τη φάση της προετοιμασίας και σχετίζονται αμιγώς με ζητήματα έλλειψης χρόνου. Το παρασκήνιο Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν πολλά προβλήματα στην προετοιμασία του καρναβαλιού. Οι έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από φορείς, δημοτικές παρατάξεις και ευρύτερο κόσμο της πόλης σε συνδυασμό με τα αρνητικά δημοσιεύματα από ορισμένα ΜΜΕ έκαναν αρκετούς, ακόμα και στην διοίκηση του δήμου να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτιστική εταιρία Thessaloniki Drasis παρουσίασε το πρότζεκτ στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος και έδωσε την έγκρισή του ώστε η πρώτη μετά από χρόνια καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη να γίνει υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν στην τελική ευθεία των προετοιμασιών, τόσο σε θέματα λειτουργικά όσο και οικονομικής φύσης, έγιναν γνωστές στην διοίκηση Ζέρβα η οποία έστειλε ουσιαστικά τελεσίγραφο στην εταιρία ότι είτε θα γίνουν σωστά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είτε δεν θα γίνουν καθόλου με τον δήμο να αποσύρει εκτός από την στήριξή του και την έγκρισή του για παραχώρηση της Λ. Νίκης ώστε να γίνει η συναυλία.

Όλο αυτό το αρνητικό περιβάλλον οδήγησαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν οριστικά τις όλες τις εκδηλώσεις που θα ξεκινούσαν από την Τσικνοπέμπτη και θα ολοκληρώνονταν την Κυριακή 1 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις