Υπόθεση Βαλεντίν: Ηχητικό ντοκουμέντο με την 7χρονη - Ελεύθερος ο πατέρας της [vid]

Ο  πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν
Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν

Υπόθεση Βαλεντίν: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, μετά την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή για την σκηνοθετημένη εξαφάνιση της κόρης του. Την ίδια ώρα, η μικρή έστειλε ηχητικό μήνυμα.

Υπόθεση Βαλεντίν:  “Είμαι καλά, με τη μαμά μου”, είναι τα λόγια της 7χρονης Βαλεντίν που θεωρήθηκε αγνοούμενη από τα Χριστούγεννα του 2019. Σε ηχητικό ντοκουμέντο, που παρουσιάστηκε στον ALPHA, Βαλεντίν έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο του πατέρα της. Το κοριτσάκι λέει ότι είναι καλά μαζί με τη μαμά της και πως θέλει να παραμείνει στη Γαλλία, ενώ ρωτάει και αν είναι καλά ο πατέρας της.


Το ηχητικό ντοκουμέντο


Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν, μετά την απολογία του, να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον πατέρα της 7χρονης. Στον κατηγορούμενο για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού, αλλά και για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος απολογούμενος δήλωσε ότι σκηνοθέτησε την εξαφάνιση της κόρης του, σε μια προσπάθεια να πάει στη Γαλλία, όπου ζούσε η μητέρα της, για να έχει μια καλύτερη ζωή. «Δεν μπορούσα να την μεγαλώσω, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», είπε στην απολογία του. Εμφανίζεται δε να αποκάλυψε στις αρχές την ακριβή διεύθυνση, στην οποία διαμένει η μικρή μαζί με τη μητέρα της.

//cdn.flash.gr/multimedia/static/inline/2020/02/valentin.png?v=0


Μετά από πιεστικές ερωτήσεις, ο πατέρας αποκάλυψε ότι η μικρή Βαλεντίν παρελήφθη από την Αθήνα από συγγενή της μητέρας της που ζει στη Γαλλία. Μέσα στο δράμα της οικογένειας για επανένωση και την αναλγησία της κατά τα άλλα πολιτισμένης Ευρώπης, που τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προς τα πίσω προς το συντηρητικό παρελθόν της, η ιστορία τελικά έληξε αισίως έστω και κατά το ήμισυ. Ο πατέρας στοχοποιήθηκε από την αρχή, αδίκως όπως φαίνεται σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, όχι τόσο από τις αρχές που έκαναν την δουλειά τους και τελικά δικαιώθηκαν ως προς την ανάμιξη του, αλλά κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη που αναζητούν πάντα αποδιοπομπαίο θύμα να δείξουν και να διασύρουν, όχι άδικα πάντα, αλλά σίγουρα βεβιασμένα πριν βρεθούν βάσιμες αποδείξεις που να συγκλίνουν στο ότι πράγματι υπήρξε κάτι μεμπτό από τον πατέρα της μικρής.

Η επανένωση των οικογενειών, είναι ντροπή για την Ευρώπη που κρύβεται πίσω από "παγκόσμιες ημέρες" για το παιδί, την οικογένεια, την μητέρα, αλλά όταν πρέπει να προστατεύσει πραγματικούς ανθρώπους και πραγματικά οικογενειακά δράματα, σπεύδει να στοχοποιήσει και να βρει εξιλαστήρια θύματα για να μετακυλίσει τις ευθύνες της για την προσφυγική κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η οποία πήρε συνεντεύξεις τόσο από τη γυναίκα όσο και από το 7χρονο κορίτσι, πρόκειται αναμφίβολα για τη μητέρα της μικρής Βαλεντίν, η οποία βρίσκεται στη Γαλλία από το 2015. Η Βαλεντίν έδωσε πληροφορίες στις Αρχές για το πώς έφτασε στη Γαλλία, ενώ η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της. Σύμφωνα μάλιστα με τους Γάλλους, το παιδί βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον συνεπώς δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας. Σχετικά με την ψυχολογία της μικρής, αναφέρουν ότι είναι χαρούμενη και υγιής. Αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν στο θέμα του DNA, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής συνδρομής, με τον αναμενόμενο χρόνο που απαιτείται για το σύνολο της διαδικασίας σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε τέσσερις έως έξι μήνες.