Αστυνομικός ΔΙΑΣ σύλληψη:Για πληθώρα ληστειών κατηγορείται ο αστυνομικός που συνελήφθη από συναδέλφους του λίγο μετά τη ληστεία που είχε πραγματοποιήσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο αστυνομικός είχε χτυπήσει αρκετές φορές και κάμερες ασφαλείας τον έχουν συλλάβει εν δράση χρησιμοποιώντας μάλιστα το υπηρεσιακό του όπλο για να κάνει ληστείες.Σε βίντεο ντοκουμέντο που προέβαλε ο ΣΚΑΪ ο αστυνομικός διακρίνεται σε ένα βενζινάδικο όπου προσποιείται τον πελάτη. Μόλις τον πλησιάζει ο υπάλληλος, του βγάζει πιστόλι τον ακινητοποιεί και τον αναγκάζει να του δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο. Σε μια άλλη περίπτωση κάμερα ασφαλείας τον έχει πιάσει να ληστεύει ένα περίπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω αστυνομικός είχε πάθος με τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια και αναζητούσε χρήματα με κάθε τρόπο για να μπορεί να ικανοποιεί το πάθος του.Λίγο πριν τη σύλληψή του ο αστυνομικός είχε διαπράξει δυο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννιά ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.Στις σχετικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών και συγκεκριμένα το υπηρεσιακό του πιστόλι, ρουχισμός και 3 δίκυκλα καθώς και 690 ευρώ από τις τελευταίες 2 ληστείες.Ο συλληφθείς, που κατετάγη το έτος 2011 και υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αττικής, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε: Αστυνομικός ΔΙΑΣ σύλληψη: Έκανε 11 ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε: Μπαλάσκας: Χυδαιότητα Μπαλάσκα – Προτρέπει σε βιασμό συναδέλφου του [vid]


Εν τω μεταξύ, στα όρια του μισού ποινικού κώδικα ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τον αστυνομικό που λήστευε περίπτερα και βενζινάδικα με το όπλο του, κάνοντας λόγο για αιτιολογημένο πιθανό βιασμό του συναδέλφου του εντός φυλακών. Εκτός από την προτροπή προς βιασμό του, ο Σταύρος Μπαλάσκας και παρά του ότι γνωρίζει το νόμο, παραβίασε και το τεκμήριο της αθωότητας του αστυνομικού, ο οποίος δεν έχει καν καταδικαστεί και την όντας αστυνομικός έδειξε εγκληματική ανοχή και αποδοχή στην αυτοδικία.

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος» είπε ο Στ. Μπαλάσκας, προκαλώντας την εύλογη απορία του πάνελ, για να συνεχίσει: «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία. Αυτός θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή». Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Μπαλάσκας, αν και χαρακτήρισε «αδιανόητες» τις πράξεις του συναδέλφου του, λέγοντας «έχω πει ότι για μένα ένας αστυνομικός, όταν κλέβει μια τσίχλα πρέπει να τρώει ισόβια. Δεν μετράει το ποσό, μετράει η πράξη. Είναι αδιανόητο ένας αστυνομικός να κάνει έστω και την παραμικρή παράνομη πράξη», ο ίδιος υπέπεσε σε ανατριχιαστικά παραπτώματα που θα πρέπει η ηγεσία της αστυνομίας να εξετάσει, καθώς προσβάλει τον ρόλο του αστυνομικού και είναι ευθεία παρέμβαση στην δικαιοσύνη.


Δείτε το σχετικό βίντεο: