Προσφυγικό Έβρος: Μεγάλη επιχείρηση φύλαξης των συνόρων [vid]

Πλωτές περιπολίες από τον ελληνικό στρατό
Πλωτές περιπολίες από τον ελληνικό στρατό

Προσφυγικό Έβρος: Μέτρα αυξημένης φύλαξης των συνόρων στον Έβρο περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσουν τα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές μέσα από το ποτάμι.

Προσφυγικό Έβρος: Πλωτές περιπολίες πραγματοποιεί ο ελληνικός στρατός στο Δέλτα του Έβρου για την φύλαξη των συνόρων και την αποτροπή μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην περιοχή. Έλληνες στρατιώτες επιβιβάζονται σε βάρκες, ελέγχουν τον εξοπλισμό τους και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν άλλη μία καθημερινή περιπολία στον ποταμό στο Δέλτα του Έβρου. «Μόνο που ξέρουμε ότι υπάρχει εδώ ο Στρατός και Αστυνομία νιώθουμε διαφορετικά υπάρχει άριστη συνεργασία και με την αστυνομία και με το στρατό αν πέσει τίποτα στην αντίληψή μας όλων των μελών του συλλόγου ενημερώνουμε κατευθείαν το στρατό και την αστυνομία υπάρχει πάντα μία συνεργασία», λέει στην ΕΡΤ ο βαρκάρης Χ. Πασχαλάκης.

 Οι μόνιμοι κάτοικοι στις καλύβες τα τελευταία χρόνια είναι λιγοστοί. Η ζωή στο Δέλτα του Έβρου το χειμώνα είναι δύσκολη, το κρύο τσουχτερό, τα νερά παγωμένα. Οι καλύβες, τα παραπήγματα όπως τα αποκαλούν, τα καταφύγια που τους προστατεύουν. Η αξιοποίηση της περιοχής είναι το ζητούμενο για όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον ποταμό.


Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε περιπολίες και ελέγχους από στρατό, συνοριοφύλακες, αστυνομία και Frontex.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ