Πρόταση γάμου… με τανκς: Ρώσος στρατιώτης έκανε την πιο πρωτότυπη (και γεμάτη συμβολισμό) πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, βάζοντας τους συναδέλφους του, χειριστές τανκς, να σχηματίσουν μια τεράστια καρδιά από τανκς στο στρατόπεδο που υπηρετεί έξω από τη Μόσχα. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, για να κάνει την ιδανική πρόταση γάμου, ο Ντένις Καζάντσεφ, "επιστράτευσε" όλο τον λόχο. Συνολικά 16 τανκς πήραν μέρος στην πρόταση γάμου, που – όπως ήταν αναμενόμενο – στέφθηκε από επιτυχία.

Σημειώνεται πως όλη η πρόταση κινηματογραφήθηκε και το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έτσι, με το χιόνι να πέφτει από τον ουρανό, τα τανκ τύπουT-72B3 πήραν τις θέσεις τους σχηματίζοντας μία τέλεια καρδιά, στον υπαίθριο χώρο του κέντρου εκπαίδευσης Αλαμπίνο, που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα.

Ο υπολογαχός Καζάντσεφ, οδήγησε την αγαπημένη του Αλεξάνδρα Κοπιτόβα, στο κέντρο της καρδιάς, έχοντας κλείσει τα μάτια της με τα χέρια του, στη συνέχεια γονάτισε και της πρόσφερε ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα και το χέρι του. Εκείνη δέχτηκε, με χαρά.Σημειώνεται πως τα τανκ που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόταση γάμου, λαμβάνουν μέρος στην Παρέλαση της Νίκης, στην Κόκκινη Πλατεία, για την νίκη της Σοβιετικής Ένωσης, επί του Φασισμού.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,γνωστή και ως η Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε με την αποστολή ευχετήριων καρτών στις 14 Φεβρουαρίου τον δέκατο έβδομο αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία.Σήμερα οι καταναλωτές γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως ρομαντικά δείπνα, κοσμήματα, λουλούδια, γλυκά, κάρτες κτλ.

Το 2018, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου απέφερε τζίρο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων (έναντι 19 δισεκατομμυρίων το 2017). Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι αν και ξοδεύονται περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο για την αγορά δώρων στις Η.Π.Α, όλο και λιγότερα άτομα γιορτάζουν την ημέρα αυτή (η συμμετοχή μειώθηκε από το 60% το 2009 στο 33% το 2018). Η μεγαλύτερη μείωση του ενδιαφέροντος για την ημέρα των ερωτευμένων εντοπίζεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18-34.Οι σημαντικότεροι λόγοι που αναφέρονται για το μειωμένο ενδιαφέρον που παρατηρείται είναι η μεγάλη εμπορευματοποίηση της συγκεκριμένης ημέρας, η έλλειψη συντρόφου και η μείωση του ενδιαφέροντος για να γιορτάσουν.

Διαβάστε: Πώς γιόρτασαν οι Έλληνες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις