Καταγγελία εργοδότη: Αφορά εργαζόμενη στη Μεσσηνία η οποία κατήγγειλε τον εργοδότη της ότι την ανάγκαζε να του επιστρέφει σε μετρητά τα χρήματα που της κατέθετε στην τράπεζα ως δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας. Η υπόθεση εκδικάσθηκε πριν από λίγες ημέρες σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και ο εργοδότης κρίθηκε ένοχος, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο tharrosnews.gr, η εργαζόμενη απασχολούταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση για πάνω από μια 5ετία και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, τα τελευταία χρόνια της κατέβαλε στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας τα δώρα και τα επιδόματα, όμως μετά τα ζητούσε πίσω και αυτή του τα επέστρεφε σε μετρητά.

Η εργαζόμενη κατέθεσε τελικά το 2017 μήνυση για δεδουλευμένα και δώρα. Μάλιστα, από το λογαριασμό μισθοδοσίας που παρουσίασε στο δικαστήριο φαίνονταν οι αναλήψεις ολόκληρων των ποσών που αφορούσαν στα δώρα και τα επιδόματα. Από την πλευρά του, ο εργοδότης αρνήθηκε ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική αφού κατά καιρούς δημοσιοποιούνται δεκάδεςπεριπτώσεις που αφορούν σε εργαζόμενους που "πήγαν στο ATM μαζί με τους εργοδότες" προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα που τους είχαν κατατεθεί ως δώρα κι επιδόματα. Μάλιστα, το πρόβλημα διαιωνίζεται όταν οι εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές, με αποτέλεσμα αυτές να μην παίρνουν ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις