Κρήτη δολοφονία Λασίθι: Καζάνι που βράζει είναι το Λασίθι για την δολοφονία του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη.Υπό το φόβο των επεισοδίων, ο 43χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, είχε μεταφερθεί στα δικαστήρια τρεις ώρες πριν από την ώρα που επρόκειτο να απολογηθεί. Όταν όμως τελείωσε η απολογία του, οργισμένοι συγγενείς του θύματος τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια με άγριες διαθέσεις.

Μόλις είδαν τον 43χρονο, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατάφεραν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και σημειώθηκε ένταση καθώς προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Πλησίασαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν και κατάφεραν να του σπάσουν το πίσω τζάμι. Σύμφωνα με το cretalive.gr, έγινε και μια σύλληψη.

Το βίντεο ντοκουμέντο για το φονικό

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας τοcretalive.grκαι δείχνει τον 43χρονο κτηνοτρόφο και δράστη του εγκλήματος να πυροβολεί από απόσταση αναπνοής και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πατέρα και γιο, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια της κόρης και αδερφής αντίστοιχα των θυμάτων, στις ΚουρούνεςΛασιθίου.Είναι η αδερφή που λίγα λεπτά αργότερα χτυπάει το κεφάλι της από απόγνωση και απελπισία, βλέποντας τα αγαπημένα της πρόσωπα να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 73χρονου και μητέρα του τραυματία. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντινή απόσταση και μόλις βλέπει άνδρα και γιο στο έδαφος τρέχει κοντά τους παρά το γεγονός ότι ο ένοπλος δράστης παραμένει στο σημείο του μακελειού.

Ο 43χρονος δράστης καταφθάνει στον τόπο της οικογένειας Φινοκαλιώτη στις 17.25.12 με το μπορντό αγροτικό όχημα. Καταφθάνει με γκάζια πράγμα που φανερώνει τον εκνευρισμό και τις άγριες διαθέσεις του. Περνάει με ταχύτητα και το αυτοκίνητο του εξαφανίζεται από την κάμερα. Τα σκυλιά που νωρίτερα καταγράφονται φυσιολογικά, αρχίζουν να λυσσομανούν. Σε λιγότερο από ένα λεπτό εμφανίζεται ο Γιάννης Φινοκαλιώτης, ο γιος, να κατηφορίζει τρέχοντας για να βρεθεί πλησιέστερα στο σημείο όπου βρίσκονταν η αδερφή του και ο 43χρονος. Τότε εμφανίζεται το μπορντό αγροτικό να επιστρέφει με όπισθεν εντός της καταγραφικής εμβέλειας της κάμερας. Ο γιος απευθύνεται στον 43χρονο από απόσταση με βάση τις χειρονομίες των χεριών του.

Στην κάμερα εμφανίζεται η μητέρα της οικογένειας ενώ ακολουθούν με γοργό βήμα ο πατέρας και ο γαμπρός που προφανώς έχουν ακούσει τη φασαρία. Ο τελευταίος φαίνεται να μιλάει στον 43χρονο σε έντονο ύφος και να του κουνάει το δάκτυλο. Ο δράστης έχει αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο του. Ο γιος πηγαίνει χωρίς να κρατάει το παραμικρό στα χέρια, ο πατέρας κρατάει την κλασσική μαγκούρα.

Στις 17.27.40 έχουν όλα τελειώσει. Ο δράστης έχει ήδη πυροβολήσει το γιο και έχει σκοτώσει τον πατέρα που σωριάζεται κάτω από τον πλάτανο. Είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή που έχει καταγράψει το βίντεο. Ο άτυχος Μανόλης Φινοκαλιώτης πεθαίνει όρθιος. Δέχεται τον πυροβολισμό και στην συνέχεια το σώμα του γέρνει μονοκόμματα στο έδαφος.
Στις 17.28.23 ο 43χρονος κτηνοτρόφος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και αποχωρεί

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις