Απεργία σήμερα: Ο Φίλιππος Τσαλίδης διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία είναι ιδιωτική ιταλική εταιρία, μίλησε στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ για το χάος που δημιούργησε ο ΟΣΕ με την απροειδοποίητηαπεργία των εργαζόμενων του, αναγκάζοντας να μπει χειρόφρενο και σε προαστιακό και τρένα. ;Oπως εξήγησε ο διευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αν και υπήρχαν μεμονωμένες ανακοινώσειςαπό διάφορα σωματεία του ΟΣΕ, ο δημόσιος οργανισμός μέχρι εχθές τα μεσάνυχτα είχε διαβεβαιώσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ότι θα εξασφάλιζε την λειτουργία των δρομολογίων.

Όμως, εντελώς απροειδοποίητα, ο ΟΣΕ προχώρησε σε απεργία, αφήνοντας τις συνεργαζόμενες εταιρίες και το σπουδαιότερο τους επιβάτες χωρίς τα προγραμματισμένα δρομολόγια με αποτέλεσμα να προκληθεί μπάχαλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τις πρωϊνές ώρες, σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020: «Λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητηςαπεργίαςτου προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».

«Η διεύθυνση του ΟΣΕ ενώ ήταν ενημερωμένη για την απεργία δεν ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ» δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας Σωματείων Σταθμαρχών, Γ. Γρίβας για την συμμετοχή στην απεργία του Προααστιακού και των τρένων. «Από την Παρασκευή ενημερώσαμε τη διοίκηση του ΟΣΕ για την απεργία» δήλωσε ο Γ. Γρίβας προσθέτοντας ότι «τα Εργατικά Κέντρα έχουν ενημερώσει τους πάντες».

«Είχαμε ενημερώσει τους πάντες» υποστήριξε και ο Πρόεδρος Παν. Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στο Open, "Ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν ενημέρωσε το κοινό". Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν εκδώσει κανονικά ανακοίνωση όπου ενημέρωναν για την συμμετοχή τους στην σημερινή απεργία.