ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Απάντηση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε το πρωί της Τρίτηςεξαιτίας της «αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης», όπως τη χαρακτήρισε,κατάληψης του σιδηροδρομικού σταθμού του Ρέντη με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων. ΟΠαναγιώτης Παρασκευόπουλος αντέτεινε πως υπήρξε ειδοποίηση για την απεργία και δεν έγινε καμία κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη. Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ανέφερε πως τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αιφνιδιαστική κήρυξη της απεργίας είναι δικαιολογίες.

«Αυτά είναι δικαιολογίες. Δεν υπήρξε καμία αιφνιδιαστική απεργία. Η απόφαση για απεργία είχε παρθεί από τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Αθήνα και Πειραιά εδώ και 10 μέρες. Εμείς τους είχαμε ειδοποιήσει από την προηγούμενη βδομάδα», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος των σιδηροδρομικών. Ερωτηθείς για το πότε υπήρξε ειδοποίηση, ο συνδικαλιστής τόνισε:«Εγώ προσωπικά τους ειδοποίησα. Χθες το πρωί τα σωμάτια έβγαλαν ανακοίνωση. Εάν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ήξερε τίποτα γιατί έβγαλε δελτίο Τύπου ότι αύριο κυκλοφορούν τα τρένα; Κάθε μέρα το βγάζει; Όχι βέβαια. Άρα γνώριζε ότι υπάρχει απεργία. Ποιον κοροϊδεύουν; Η απεργία είναι νόμιμη», επισήμανε.Όσον αφορά για τα όσα έγιναν στο αμαξοστάσιο ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έγινε καμία κατάληψη καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δύο συνδικαλιστές και ο εργαζόμενος που ήταν απεργός ήταν στον σταθμό. Μπορούν δύο άτομα να κάνουν κατάληψη;».


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Υπενθυμίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης κατάληψης του σιδηροδρομικού σταθμού του Ρέντη με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων. Επίσης, γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, «παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία» και δηλώνει πως μέχρι αργά χθες το βράδυ «η διοίκηση του ΟΣΕ τη διαβεβαίωνε ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση (για συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία) και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά».Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, η ενημέρωση ήρθε σήμερα το πρωί από τη διοίκηση του ΟΣΕ. «Μόλις σήμερα το πρωί, στις 8.20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή του ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα – επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έχει ως εξής:"Σήμερα το πρωί, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, προσωπικό του ΟΣΕ προέβη σε κατάληψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ρέντη – κομβικό σταθμό για την αναχώρηση και έλευση των αμαξοστοιχιών – με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων. Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, η τελευταία διαβεβαίωνε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 17/02, ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά".Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Μόλις σήμερα το πρωί, στις 08:20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα – επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο.Σε αντίθεση, όλοι οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. – μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, προσωπικό σταθμών – ήταν στη θέση τους, αλλά για μία ακόμη φορά η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου δεν κατέστη δυνατή λόγω του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ.Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καταλήγει η ανακοίνωση, λυπάται για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία. Την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο την έχει αποκλειστικά ο ΟΣΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις