Μπούλινκ Καβάλα: Λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, από 17 άτομα (!), όταν προσπάθησε να προστατεύσει την αδερφή του που δεχόταν μπούλινγκ, ένα νέο περιστατικό μπούλινγκ ήρθε στο φως χθες, 18 Φεβρουαρίου.
Αυτή τη φορά συνέβη σε δημοτικό σχολείο στην Καβάλα. Όπως έγινε γνωστό, ένας ανήλικος μαθητής 8 ετών, δέχτηκε επίθεση από δύο μαθητές μεγαλύτερης τάξης. Μάλιστα ο πατέρας του παιδιού που έκανε και την καταγγελία, περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό, παρουσιάζοντας τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα από το νοσοκομείο.

Ο πατέρας του παιδιού χαρακτηριστικά είπε: «Ο ένας μαθητής κρατούσε τον οκτάχρονο και ο δεύτερος τον χτυπούσε με γροθιές στην κοιλιά. Στο προαύλιο υπήρχαν τέσσερις δάσκαλοι.Με παρότρυνση από τον πατέρα του, το παιδί πήγε στη διευθύντριανα την ενημερώσει για τον ξυλοδαρμό που υπέστη.Και εκείνη αυτό που είχε όλο κι όλο να πει στον 8χρονο, ήταν ότι «πρέπει να φέρει μάρτυρες».

Ο πατέρας δήλωσε ότι έχει ιατρική γνωμάτευση σχετικά με σπασμένο πλευρό του γιου του, και ότι ήδη έχει ενημερώσει την Πρωτοβάθμια. Ωστόσο αναρωτήθηκε δημόσια: «Οι εκπαιδευτικοί τι κάνουν;». Θυμίζουμε ότι και στην τραγική περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη,φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, μετά το θάνατο του, κατάτη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού εναντίον του, από συγκεκριμένη ομάδα σκληρών συμφοιτητών του, τους οποίους η διεύθυνση γνώριζε αλλά αδιαφόρησε.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά ντρέπονται να μιλήσουν και να παραδεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα. Τα θύματα bullying δεν μιλάνε, δεν ανοίγονται και σπάνια διεκδικούν το δίκιο τους καθώς θεωρούν ότι είναι δική τους ευθύνη όλο αυτό που βιώνουν. Εδώ όμως έχουμε την περίπτωση ενός 8χρονου που πάει και ενημερώνει τη διεύθυνση. Όταν αυτό που εισπράττει είναι αδιαφορία, πως θα μπορέσει να αμυνθεί;