Ευαγγελισμός νοσοκομείο: Έκρηξη στο λεβητοστάσιο - «Από τύχη δεν είχαμε θύματα»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Ευαγγελισμός νοσοκομείο: Ισχυρή έκρηξη στο λεβητοστάσιο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σημειώθηκε προχθές Δευτέρα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων (ΣΕΝΕ).

Ευαγγελισμός νοσοκομείο: Δυόμισι μήνες έπειτα από την έκρηξη στα πλυντήρια είχαμε νέο περιστατικό. , η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που σήκωσε σιδερένια τάπα σχεδόν 30 κιλών σε ύψος 2 μέτρων! Το πετρέλαιο ανεφλέγη μέσα στην κεντρική κάμινο και ευτυχώς, όχι στις εγκαταστάσεις, καθώς αλλιώς θα μιλούσαμε για ατύχημα μεγάλης κλίμακας. Καπνοί και αναθυμιάσεις γέμισαν τον χώρο, ακόμη και μέσα στα χειρουργεία!

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, αλλά κινδύνεψε σοβαρά ο θερμαστής της βάρδιας, που εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε έλεγχο σε άλλο σημείο των δεξαμενών. Λόγω της έκρηξης, θέρμανση, ζεστό νερό, δεν υπήρχαν μέχρι την Τετάρτη. Τα τμήματα των μαγειρείων και της αποστείρωσης υπολειτούργησαν όλες αυτές τις ημέρες. Οπως καταγγέλλει το σωματείο εξαιτίας του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και της ελλιπούς συντήρησης, μπήκαν σε κίνδυνο άνθρωποι και ανεστάλησαν λειτουργίες απαραίτητες για ασθενείς και προσωπικό. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αμείλικτα και διαχρονικά ερωτήματα, κάνοντας λόγο για απαρχαιωμένες και επικίνδυνες μηχανολογικές εγκαταστάσεις.