Ζάκυνθος παραλίες: Ταξίδι στην Τουρκία, υπό τον τίτλο «Türkei Blau Reise» («Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία»), ονόμαζε τη διαφήμιση ο τουριστικός πράκτορας, στην οποία είχε εντάξει και φωτογραφία από το Ναυάγιο.Το λάθος αποκάλυψε η αγγλόφωνη ιστοσελίδα Zakynthosinformer.com, η οποία έγραψε: «Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις το νησί μας να διαφημίζεται, ιδιαίτερα καθώς προχωράμε σε μια ακόμη συναρπαστική θερινή περίοδο. Φανταστείτε όμως την έκπληξή μας όταν υπέπεσε στην αντίληψή μας μία φωτογραφία που μοιάζει να είναι από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό της Aldi, διαφημίζοντας μια εκδρομή με τίτλο Turkei Brau Reise («Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία») με φωτογραφία από την παραλία "Ναυάγιο" της Ζακύνθου!».

«Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι η φωτογραφία ανήκει όντως στο περιοδικό της Aldi, επικοινωνήσαμε με την εταιρεία μέσω twitter, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το λάθος», ανέφερε η ιστοσελίδα. Η αντίδραση του ΕΟΤ ήταν άμεση. Επιλήφθηκε του θέματος ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του. Ταυτόχρονα, ο κ. Φραγκάκης έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού πράκτορα ζητώντας την απόσυρση και των υπό διανομή φυλλαδίων. H εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το αίτημα.

Προηγήθηκε η συγγνώμη της εταιρείας και η δέσμευσή της να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ.Επιπλέον, ο βουλευτής του νησιού, Διονύσιος Ακτύπης, γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, εκφράζοντας την επίσημη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις