Πλατεία Ομονοίας: Γέμισε με νερό το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, η ανακατασκευή της οποίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος, θα παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, όπως έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα, έγραψε στην ανάρτησή του: «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά! Έρχεται…»«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή…», έγραψε σε χθεσινή του ανάρτηση του, στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ ανάρτησε στο Instagram, σχετικό βίντεο με την στιγμή που άρχιζε να γεμίζει το νερό το συντριβάνι, συνοδεύοντας το, από τη φράση, «ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».


Άποψη απο ψηλά από την Πλατεία Ομονοίας κατά την τελική φάση των εργασιών ανάπλασης της.


Η ανάρτηση Μπακογιάννη


Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε στόρι στο Instagram με τον ίδιο να μπαίνει στο συντριβάνι λίγο προτού γεμίσει με νερό.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png


Η πολύπαθη πλατεία Ομονοίας αλλάζει και πάλι πρόσωπο καθώς όσοι επιχείρησαν να τετραγωνήσουν τον κύκλο στο παρελθόν, κατάφεραν ένα αποτέλεσμα που δεν άρεσε και σε πολλούς. Γι΄αυτό το νέο lifting κυκλώνει το τετράγωνο. Μιλάμε φυσικά για το περίφημο συντριβάνι που αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της πλατείας Ομονοίας και το οποίο επιστρέφει.

Η νέα πλατεία που αναμένεται να είναι εντυπωσιακή θα δοθεί σε λίγες ημέρες στο κοινό. Περιλαμβάνει ένα συντριβάνι διαμέτρου 30 μέτρων με 13 πίδακες και 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς. Σε ιστό θα υπάρχει τοποθετημένο ένα ανεμόμετρο, που θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του flash.gr τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις