Τσικνοπέμπτη 2020: Από το πρωί η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη… ψησταριά παρά τη βροχή που φρέναρε τα σχέδια πολλών που είχαν έτοιμα τα κάρβουνα αλλά έμειναν με τη χαρά. Παρά το γεγονός ότι είμαστε κρεατοφαγικός λαός, τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος και οι vegan, δηλαδή όσοι επιλέγουν μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει κρέας. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν πως το έθιμο της Τσικνοπέμπτης προάγει τη «δολοφονία» ζώων.

Συχνά πυκνά πραγματοποιούν παρεμβάσεις γι΄αυτό και σήμερα πολλές γειτονιές της Αθήνας γέμισαν τρικάκια που έγραφαν «όχι στα έθιμα που σκοτώνουν ζώα».

Το flash.gr εντόπισε τα τρικάκια αυτά στην Νέα Ιωνία, από όπου και οι φωτογραφίες. Οι ακτιβιστές vegan μοίρασαν μοίρασαν και φυλλάδια στους περαστικούς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατανάλωσης κρέατος.

Γιατί η διαφορετικές φωνές έχουν πάντα αξία.

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία κατά του εθίμου της κρεατοφαγίας την Τσικνοπέμπτη πραγματοποίησαν έξω από ψητοπωλείο στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλη της οργάνωσης Thessaloniki Animal Save. Ομάδα ατόμων φώναξε συνθήματα και ύψωσε πλακάτ που έγραφαν “ Δεν είναι φαγητό, είναι βία” και “ Δεν είναι παράδοση, είναι βία”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις