Παπαγγελόπουλος Novartis:Την πεποίθηση ότι δέχεται βρώμικο και ολοκληρωτικό πόλεμο από «διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους και επίορκους» για την υπόθεση Novartis, εξέφρασε μιλώντας στο Mega, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Έχω τη στήριξη του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού. Έχω τη στήριξη των παλιών συναδέλφων μου. Και έχω τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Μίλησε για σκευωρία σε βάρος του και επέμεινε στην θέση που είχε διατυπώσει ότι η Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Τόνισε μάλιστα πως οι τέσσερις εισαγγελείς, Ράικου, Τσατάνη, Αγγελής και Αθανασίου «λένε ψέματα» και τον στοχοποιούν γιατί «Και οι τέσσερις είναι πικραμένοι. Κάτι θέλανε και δεν το πήρανε». Υποστήριξε μάλιστα πως αν κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους «θα πάνε φυλακή».Σε ότι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι πρέπει να καταθέσουν τηρώντας το νόμο, δηλαδή με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και σε άλλο χώρο. Κατηγόρησε μάλιστα κύκλους της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «συνιστώσα της παράνοιας και της διαφθοράς», οι οποίοι προσπαθούν να «τρομοκρατήσουν και εκφοβίσουν» τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τη νομιμότητα» συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Διαβάστε: Novartis προστατευόμενοι μάρτυρες: Σημεία ζωής από τον «Μάξιμο Σαράφη» – Δέχεται να καταθέσει υπό προϋποθέσεις


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Εν τω μεταξύ, πυκνώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο αγνοούμενος – τις τελευταίες δύο ημέρες – προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έδωσε σημεία ζωής και απέστειλε επιστολή, ζητώντας να καταθέσει. Ο «Σαράφης» ζητά την εξέτασή του με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του, ωστόσο μόνο η Επιτροπή μπορεί να καθορίσει τους όρους και τον τρόπο κατάθεσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο «Σαράφης» δεν δίνει εξηγήσεις για τη στάση που κράτησε ή για τους λόγους που τον οδήγησαν στην εξαφάνιση του, παρά μόνο δηλώνει ότι επιθυμεί να εξεταστεί με τους όρους όμως που εκείνος θέτει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Προανακριτική δεν πρόκειται να δεχθεί το αίτημα του «Μάξιμου Σαράφη» και θα επιμείνει στην δια ζώσης εξέταση.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπά τους. Μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και, για να έχουμε απαντήσεις πραγματικές, πρέπει να τους εξετάσουμε στον ίδιο χώρο», αναφέρει μέλος της Επιτροπής. Ο προστατευόμενος μάρτυρας αναζητείτο από τις Αρχές καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να καταθέσει στην Προανακριτική.Η επιστολή «Σαράφη» έφτασε στη Βουλή αφού είχε αναχωρήσει κλιμάκιο της επιτροπής για να επιδώσει την επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και κατά συνέπεια δεν έχει γίνει συζήτηση και κυρίως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πώς θα αντιδράσουν τα μέλη της επιτροπής.


Μπούγας και Πλεύρης στον Άρειο Πάγο

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αντιπροσωπεία της προανακριτικής επιτροπής

Αντιπροσωπεία της προανακριτικής επιτροπής προσήλθε το μεσημέρι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, και κατέθεσε έγγραφο με αιτήματα επί της επίμαχης υπόθεσης και για το καθεστώς εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων. Η αντιπροσωπεία των βουλευτών αποτελείτο από τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Γιάννη Μπουγά και τα μέλη, Αθανάσιο Πλεύρη (ΝΔ), Δημήτρη Μπιάγκη (ΚΙΝΑΛ) και Βασίλειο Βιλιάρδο (Ελληνική Λύση). Με το έγγραφό της η προανακριτική επιτροπή ενημερώνει τον κ. Πλιώτα «για όλα τα πραγματικά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την παράτυπη άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν και την συστηματική προσπάθεια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να θέτει προσκόμματα στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής». Ακόμη, ζήτησαν «να επανεξεταστεί εκ νέου από την Εισαγγελία το καθεστώς προστασίας των δύο επίμαχων μαρτύρων, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που προσκόμισαν».

Ειδικότερα, με το έγγραφό τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ζητούν να εξεταστούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως ακριβώς εξετάστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη. Η επιτροπή, στο έγγραφο που κατέθεσε, αναφέρει μεταξύ των άλλων, ότι «η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την επιτροπή μας είναι κρίσιμη για την ανεύρεση της αλήθειας και σημαντική διότι πρέπει να εξεταστεί εάν αυτοί έλκουν όφελος ή είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, καθώς μάρτυρες έχουν καταθέσει προς τούτο και επομένως πρέπει να αξιολογηθεί εάν νόμιμα εισήχθησαν στο καθεστώς ή δύνανται να παραμένουν». (Αναλυτικά).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις