Ποια είναι όμως τα λάθη στη διακόσμηση που κάνουμε αρκετές φορές και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και να ονειρευτούμε μέσα στον προσωπικό μας χώρο;

Λάθος επιλογή χρωμάτων

Το ξέρουμε όλοι… τα έντονα χρώματα στην κρεβατοκάμαρα είναι λάθος. Το συγκεκριμένο δωμάτιο θέλει χρωματισμούς πουμας χαλαρώνουν και μας ηρεμούν. Άρα, μακριά απόκόκκινο, πορτοκαλί και φούξια. Θα σε τσιτώσουν. Προτίμησε παστέλ αποχρώσεις, απαλές ή γήινες που δεν κουράζουν, είναι διαχρονικές και πάντα στη μόδα και έτσι εξοικονομείς καιτα χρήματα μιας ανακαίνισης!

Λάθος φωτισμός

Συνήθως δεν δίνουμεκαι μεγάλη σημασία στον φωτισμό της κρεβατοκάμαράς μας. Κι όμως, από το φωτισμό εξαρτάται η ατμόσφαιρα, η ηρεμία, η ανάλογη διάθεση που πρέπει να έχει κανείς όταν πηγαίνει για ύπνο. Γενικά, απόφυγε τις ψυχρέςαποχρώσεις καιπροτίμησε τις πιο ζεστές.Διάλεξε με προσοχή το κεντρικό φωτιστικό: να είναι κάτι που σου αρέσει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Μην ξεχάσεις τα φωτιστικά για το διάβασμα, στις δύο πλευρές του κρεβατιού, τα οποία δίνουν και ένα ξεχωριστό χαρακτήραστονχώρο σου.

Υπερβολικά πολλά μαξιλάρια

Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι σου. Τα τέσσερα είναι υπερ-αρκετά. Τι τα θέλεις τόσα μαξιλάρια; Προσθέτουν περισσότερο χρόνο στην τακτοποίηση του δωματίου και δεν υπάρχει κανένα διακοσμητικόόφελος.

Προσοχή στα σκεπάσματα

Η επιλογή των σεντονιών, του παπλώματος και της κουβέρτας σου πρέπει να είναι του γούστου σου, να σε εκφράζουν και να είναι φτιαγμένα από καλά, ποιοτικά υλικά. Είναι μια επένδυση που πρέπει να κάνεις. Καλύτερα λιγότερα και καλής ποιότητας, παρά πολλά και φτιαγμένα από κακά υλικά. Πρόκειται για τον ύπνο και τηνξεκούρασή σου. Πρέπει να γίνεται σε υλικά αισθητικής και ποιότητας.

Δεν πας πουθενά χωρίς κομοδίνο

Το κομοδίνο είναι απαραίτητο μέσα στο υπνοδωμάτιό σου. Είναιχρηστικό και δημιουργεί την αίσθηση της τάξης. Ακουμπάς πάνω τα απολύτως απαραίτητακαι μέσα στο συρτάρι ή ντουλάπι τοποθετείςαυτάπου δεν πρέπει να φαίνονται,αλλά χρειάζεται να έχεις κοντά σου το βράδυ.

Ακαταστασία

Η ακαταστασία προκαλεί ψυχική αναταραχή. Τακτοποιημένο δωμάτιο σημαίνει και ψυχική τάξη, ηρεμία. Διώχνουμε τα περιττά, για νααναπνέει ο χώρος. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ισορροπία. Απόφυγε τα ογκώδη έπιπλα που σου προκαλούν ένα άγχος. Στην κρεβατοκάμαρα τα μεγέθη πρέπει να είναι ζυγισμένα, τα πράγματα τακτοποιημένα και ο χώρος καθαρός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις