Σκυλιά φύλακες: Οι δράστες, γνωρίζοντας πως οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, χτύπησαν και νάρκωσαν τα τέσσερα σκυλιά που έχει η οικογένεια για προστασία του σπιτιού και μπήκαν στην οικία. Σύμφωνα με το patrisnews.com, οι διαρρήκτες επιχείρησαν να εισέλθουν παραβιάζοντας τις πόρτες στο μπροστινό και πίσω μέρος, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Έτσι, μοναδική τους λύση ήταν η είσοδος από τα παράθυρα, σπάζοντας αυτό του υπνοδωματίου.

Προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε κουζίνα και μπάνιο, ενώ έκαναν τους χώρους του σπιτιού «άνω κάτω», ψάχνοντας για χρήματα. Κατάφεραν να εντοπίσουν 1000 ευρώ από τις οικονομίες της οικογένειας, καθώς και κοσμήματα. Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή.

Η οικογένεια επιστρέφοντας, αντίκρισε μια σοκαριστική εικόνα. Ο κ. Μανώλης, ιδιοκτήτης του σπιτιού, μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα«Πατρίς» περιέγραψε τις πρώτες στιγμές. «Έρχομαι στο σπίτι, ανοίγω την πόρτα που έχει παραβιαστεί, μπαίνω στο σπίτι και βλέπω όλα τα ρούχα πεσμένα. Στο μπάνιο και στην κουζίνα είχαν κάνει ζημιές. Προσπάθησαν να ανοίξουν την μπροστινή και πίσω πόρτα, όμως δεν τα κατάφεραν να τα παραβιάσουν. Έσπασαν το τζάμι στο υπνοδωμάτιο».

Ωστόσο, μεγαλύτερο σοκ για παιδιά και γονείς ήτανη εικόνα των τεσσάρων τετράποδων φίλων τους. «Τα σκυλιά είναι σαν παιδιά μας. Ήταν λάθος που είχα τα χρυσαφικά στο σπίτι μαζί με τα χρήματα, αλλά τώρα χάθηκαν. Με ενόχλησε όμως το γεγονός για τα σκυλιά. Καλύτερα που δεν ήμουν εδώ γιατί δε θα ήξερα πως θα αντιδρούσα. Τα χτύπησαν και τα υπνώτισαν. Συνήλθαν αργά το βράδυ».

Τέλος, όσον αφορά την αντίδραση που μπορεί να είχε σε περίπτωση που βρισκόταν σπίτι, ο κ. Μανώλης υποστήριξε πως το «να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας είναι λίγο δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να προστατευτούμε μιας και είμαστε στο έλεος του Θεού».

Με πληροφορίες από patrisnews.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις