Μηταράκης προσφυγικό: Μπορεί η κυβέρνηση να δίνει συνέχεια στις παλινωδίες που έχει επιδείξει στη διαχείριση του προσφυγικού, με φόντο την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων που στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στα νησιά, αλλά στο θέμα της επίπλωσης του γραφείου του αρμόδιου υπουργού,κτίριο Κεράνης,δεν επιδεικνύει καμιά παλινωδία. Έχει ξεκάθαρο σχέδιο και «στόχευση», και μάλιστα με δαπάνη πενταψήφιων ποσών.

Πιο αναλυτικά, μετά τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τους καναπέδες Chesterfieldαλλά και την «Chesterfield βασιλόπιτα», ήρθε η σειρά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη που αγόρασε για το γραφείο του έπιπλα και γραφεία συνολικής αξίας 21.538,75 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).Στο σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2020, αναφέρονται – μεταξύ άλλων- τα εξής: «Αποφασίζουμε, την απ’ ευθείας ανάθεση για την προμήθεια εξοπλισμού (επίπλων και γραφείων) για την κάλυψη των αναγκών του Γραφείου Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, συνολικού ποσού δεκαεπτά χιλιάδων τριακοσίων εξήντα εννέα ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (17.369,96€) μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (24%), ήτοι είκοσι ενός χιλιάδων πεντακοσίων τριάντα οκτώ ευρώ και εβδομήντα πέντε λεπτών (21.538,75€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (24%), βάσει της αριθ. πρωτ. 1641/19-02-2020 προσφοράς, οι όροι της οποίας θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από τον Ανάδοχο».Αλλά για να είμαστε ακριβείς, τα έπιπλα και τα γραφεία του κυρίου Μηταράκη στοιχίζουν περισσότερο από τα έπιπλα που παρήγγειλε για το γραφείο του στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, 19.450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, προξενώντας την αντίδραση των Υπαλλήλων της Περιφέρειας. Και εύλογα διερωτάται κανείς για το που θα εκτοξευθεί το σχετικό κονδύλι, όταν στο κτήριο Κεράνης θα εγκατασταθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος προς το παρόν εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένος στα γραφεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έχει κάθε δικαίωμανα μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του γραφείου του. Ωστόσο, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το ύψος της δαπάνης για την επίπλωση ενός γραφείου, και για το αν πράγματι χρειάζονται τόσα χρήματα για να καθίσταται λειτουργικό το γραφείο ενός υπουργού; Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά, η ΝΔ καταδίκαζε τιςαπευθείας αναθέσεις η Ν.Δ., αλλά τις συνεχίζει κανονικά μετά τις εκλογές, και μάλιστα πλουσιοπάροχα. Να σημειωθεί ότιλιγότερα από τα μισά χρήματα, 10.416 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, είχε κοστίσει ο εξοπλισμός που παρήγγειλε για το γραφείο του τον περασμένο Μάρτιο ο τότε υφυπουργός Μεταναστευτικής Αγγελος Τόλκας, όταν είχε εγκατασταθεί σ' ένα κτίριο χωρίς γραφεία, προξενώντας τότε οργίλα δημοσιεύματα των τότε αντιπολιτευόμενων μέσων ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις