Σταύρος Θεοδωράκης: Τη μεγάλη επιστροφή του στην ενεργή δημοσιογραφία ετοιμάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, με μία πρωτότυπη ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, που αφορά στο podcast, δηλαδή εκπομπές ραδιοφωνικού χαρακτήρα που μπορεί κανείς να ακούσει ανά πάσα στιγμή. Τα podcast είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στις ΗΠΑ, με κορυφαία εκπομπή το The Daily των New York Times, με τον Μάικλ Μπαρμπάρο. Ο κ. Θεοδωράκης, έμπειρος δημοσιογράφος, στοχεύει σε αυτό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τίτλος του site θα είναι pod.grκαι κεντρικό σύνθημα η φράση «το καλό να ακούγεται». Στην ομάδα της ιστοσελίδας του συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα όπως ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, η ηθοποιίας Μαρία Σολωμού, ο Χρήστος Φερεντίνος και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι όπως η Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Σκουντής και ο Σπύρος Μάλλης.

Ο ίδιος έχει επιστρέψει και στον χώρο της εστίασης, καθώς δημιούργησε μαζί με την κόρη του ένα μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας.


Ποιος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης

Γεννήθηκε στον Δραπανιά το 1963 και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «ένας μέτριος μαθητής που έκρυβε την εφημερίδα μέσα στα σχολικά τετράδια» και είχε κακούς δασκάλους, ενώ δούλευε και έκανε μεροκάματα σε χειρωνακτικές μικροδουλειές, όπως σε φορτηγά.

Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1984. Την περίοδο 1985-87 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των Ρομά.[2] Έχει δουλέψει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς (902 Αριστερά, ΣΚΑΪ κ.ά.) και εφημερίδες (Η Πρώτη, Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, Τα Νέα κ.ά.). Το 2000 ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» στη ΝΕΤ.[3] Από το 2005 η εκπομπή συνεχιζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Είναι μέλος της ομάδας δημοσιογράφων που ίδρυσε τον ιστότοπο protagon.gr το 2009.

Πολιτική

Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να ιδρύσει το φιλοευρωπαϊκό κόμμα «Το Ποτάμι», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως παράταξη με ασαφές πολιτικό στίγμα.

Σε προτάσεις που δημοσιεύτηκαν το 2015 από τον ίδιο συμπεριλαμβάνονταν η αντίθεση σε επιβολή νέων φόρων και οι αποκρατικοποιήσεις.

Οι πρώτες εκλογές στις οποίες συμμετείχε το νέο κόμμα ήταν οι ευρωεκλογές του 2014, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να θέτει υποψηφιότητα. Το Ποτάμι ήρθε πέμπτο σε ψήφους με ποσοστό 6,6%, εκλέγοντας έτσι 2 ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως «πολιτικός άθλος» από τον αρχηγό του.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 το Ποτάμι ήρθε τέταρτο σε ψήφους με ποσοστό 6,1% και κατέλαβε 17 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ ο αρχηγός του επέλεξε την έδρα των Χανίων. Το Ποτάμι δεν συμμετείχε στην Κυβέρνηση Τσίπρα, λόγω της συμμετοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε αυτήν, καθώς θεωρεί τους ΑΝΕΛ ως «αντιευρωπαϊστές». Στο δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ του «Ναι». Στις επόμενες εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ το κόμμα του ήρθε έκτο σε ψήφους με ποσοστό 4,09% και εξέλεξε 11 βουλευτές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις