Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: "Δεν πιστεύω πως μετάνιωσε ειλικρινά, το έκανε από φόβο γιατί σκεφτόταν πως θα τη γλιτώσει, νόμιζε πως δεν θα διωχθεί από τις αρχές" δηλώνει σε συνέντευξή του ο πατέρας τηςκοπέλας, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου από τον σύντροφό της, τον Απρίλιο του 2013. Η ποινή του δράστη,πρόσφατα μετατράπηκε από ισόβια σε 20 χρόνια κάθειρξη, με το αιτιολογικό ότι αφού την ξυλοκόπησε, την μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο 32χρονος είχε σχέση με την αδελφή του θύματος, η οποία επίσης καταδικάστηκε για ψευδορκία, αφού συνέργησε στο να παρουσιαστεί η δολοφονία ως τροχαίο ατύχημα, είχε δηλαδή καταθέσει πως το θύμα βρέθηκε πεσμένο στην άκρη του δρόμου.

Ο πατέρας της Φαίης, μιλώντας στο Star, ανέφερε πως δεν μιλά με την μεγάλη του κόρη, ενώ εξέφρασε ένσταση για το αιτιολογικό της μείωσης της ποινής. "Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη", είπε και πρόσθεσε: "Είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω για η μνήμη της κόρης μου το απαιτεί". Είπε πως του λείπει το παιδί του."Νιώθω την έλλειψη της Φαίης και θυμάμαι τα πάντα από εκείνη. Έφυγε πολύ μικρή" πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του και για τον χαμό της γυναίκας του, λίγο μετά την δολοφονία.

Ρεπορτάζ για την δολοφονία

Σημειώνεται πως πρόσφατα, η ποινή του 32χρονου που ομολόγησε το έγκλημα, μειώθηκε καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε τοελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, για τον λόγο πως μετέφερε τη βαριά τραυματισμένη κοπέλα στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της. Ωστόσο, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου.

Η υπόθεση

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 6 Απριλίου του 2013, ο δράστης είχε επιστρέψει με την κοπέλα στο σπίτι της, μετά από έξοδο και την ενημέρωσε πως θα συνέχισε τη βραδιά με φίλους, ωστόσο η κοπέλα υποψιαζόταν πως έβγαινε και με την αδελφή της. Του ζήτησε να μην πάει, λογόφεραν και εκείνος την ξυλοκόπησε με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές και την έριξε αναίσθητη. Στη συνέχεια, μαζί με φίλο του, την μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο φίλος του και η αδελφή του θύματος, υποστήριξαν πως βρήκαν την νεαρή πεσμένη στην άκρη του δρόμου.Η αδερφή της Φαίης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών με αναστολή ενώ της αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό.