Μετανάστες στη Γερμανία:Φωνάζοντας «ξένοι, τι θέλετε εδώ;», ένοπλος ακροδεξιόςΓερμανός, στην πόληΜαγδεμβούργο, επιτέθηκε και τραυμάτισε τον Έλληνα εργάτη μετανάστη, Σωκράτη Τσιοναρά.Αν και η είδηση «χάθηκε» μπροστά στη μαζική δολοφονία των μεταναστών στο Χανάου, είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται στη Γερμανία με την επανεμφάνιση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας.

Ο 63χρονος Γερμανός, που συνελήφθη από την αστυνομία και κατασχέθηκε ο οπλισμός του, επιτέθηκε στον Έλληνα μετανάστη, την ώρα που αυτός εργαζόταν, ξεφορτώνοντας έπιπλα, ενώ απείλησε με όπλο και τον οδηγό του φορτηγού.Σύμφωνα με το τη γερμανική ιστοσελίδαvolksstimme.de, η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στησυνοικίαSanddornwegτου Μαγδεμβούργου, όταν δύο υπάλληλοι εταιρίας παρέδιδαν έπιπλα σε διαμέρισμα. Την ώρα πουετοιμάζονταν να φύγουν, δέχτηκαν επίθεση από έναν γείτονα.


Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία αυξήθηκαν π100.000 την τελευταία οκταετία

Ο 63χρονος κρατούσε όπλο και φώναξε προς τους μεταφορείς «τι θέλετε εδώ εσείς οι ξένοι;». Στη συνέχεια επιτέθηκε στον οδηγό του φορτηγού και αμέσως επέστρεψε στο σπίτι του.Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, με τον 63χρονο να παραδίνεται λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με το γερμανικό ιστότοπο, ο δράστης και η σύζυγός του ήταν σε κατάσταση βαριάς μέθης. Ο άνδρας συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.Το θύμα, ο Σωκράτης Τσιοναράς, φέρει ένα τραύμα στο κεφάλι από την επίθεση του 63χρονου. «Νόμιζα ότι θα πυροβολούσε. Δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν αυτό», δήλωσε μετά την περιπέτειά του.

Εκείνο που πρέπει να κατανοήσει επιτέλους η κοινωνία μας είναι ότι το ρατσιστικό μίσος ξεκινά στην αρχή με επιχειρήματα «εμείς όταν πηγαίνουμε μετανάστες πάμε νόμιμα», ή «εμείς όταν πηγαίνουμε μετανάστες είμαστε νομοταγείς» και μετά τελειώνει με φονικές επιθέσεις ανεξαρτήτως αν είσαι νόμιμος, αν είσαι νομοταγής και αν ανήκεις κι εσύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο για το επιχείρημαότι στην Μόρια οι πρόσφυγες είναι επιθετικοί ή ανυπάκουοι προτείνουμε μία υπόθεση εργασίας:

Είναι κάποιος/α που θεωρεί ότι αν πετάξεις 20.000 ανθρώπους και τους βάλεις να ζήσουν μέσα στο χειμώνα σε συνθήκες σαν αυτές στη Μόρια, χωρίς ζέστη, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό της προκοπής, σε πλαστικές σκηνές και χάρτινα "σπίτια", μέσα στις λάσπες, χωρίς γιατρούς κ.λπ. κ.λπ..Αν δηλαδή ανακατέψεις 20.000 ανθρώπους, οικογένειες, άντρες, γυναίκες, μωρά, γέρους, ανήλικους, καλούς, κακούς, από κάθε φυλή της γης, σε μια έκταση, το πολύ10 φορές σαν την πλατεία Συντάγματος , είναι κανείς που θεωρεί ότι το αποτέλεσμα θα ήταν μια κοινωνία "αγγελικά πλασμένη" και ότι ο λόγος που το ΚΥΤ της Μόριας έχει εξελιχθεί έτσι, είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι "απολίτιστοι" και "αλλόθρησκοι";Είναι δηλαδή κάποιος που πιστεύει ότι με 20.000 Έλληνες στις ίδιες συνθήκες, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις