Κορονοϊός 2020:Στην δημοσιότητα έρχεται ένα βίντεο ντοκουμέντο από το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ιταλίας το οποίο πήγε στο Τόκιο για να μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες – ανάμεσά τους και τους 2 Έλληνες – οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι για μέρες μέσα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Όπως φαίνεται στα πλάνα η καμπίνα του αεροσκάφους είχε μετατραπεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο , με πλαστικά διαχωριστικά έτσι ώστε οι επιβάτες να βρίσκονται όσο το δυνατόν απομονωμένοι από το υπόλοιπο πλήρωμα.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, στο ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Είναι το αεροσκάφος που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η La Stampa. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Προσγειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό. Δείτε το βίντεο

Αρνητικά τα δείγματα για κορονοϊο

Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κορονοϊό των δύο Ελλήνων, που επέβαιναν στο Diamond Princess και επαναπατρίστηκαν προχθές από την Ιαπωνία. Σημειώνεται ωστόσο ότι θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο νοσοκομείο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για δεκατέσσερις ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, οι δύο Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν το Σάββατο από το κρουαζιερόπλοιο. Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν είχαν εμφανίσει καμία συμπτωματολογία και είχαν αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες. Χθες πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις