Πρέσβης Ισραήλ Σπάρτη: Ο πρέσβης του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι, αποχώρησε αιφνιδιαστικά αφήνοντας σύξυλο το πάνελ των ομιλητών, στο οποίο εκείνη την ώρα σημειωνόταν αντιπαράθεση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Λυγερού, για τα ελληνοτουρκικά. Φανερά εκνευρισμένος ο πρέσβης του Ισραήλ, φαίνεται στο βίντεο της εκδήλωσης να κοιτάζει το ρολόι του ενώ μία αντιδήμαρχος που κάθεται αριστερά του, προσπαθεί να ειδοποιήσει τους ομιλητές προκειμένου να πάρει το λόγο ο κ. Αμράνι. Δεν φαίνεται να εισακούεται και ο πρέσβης τελικά αποχωρεί… την στιγμή που έχει ακουστεί το όνομά του για να μιλήσει.

Το στιγμιότυπο φαίνεται στο 2:17:38 του βίντεο της εκδήλωσης

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Apela.gr και βλέπουμε στο βίντεο, ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, προσπαθεί να τον μεταπείσει αλλά εκείνος δεν επιστρέφει. Πιθανολογείται πως ο πρέσβης είχε κάποιο σημαντικό ραντεβού μετά την εκδήλωση και έβλεπε ότι αργούσε πολύ να μιλήσει.

Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή στο Mystras Grand Palace Resort και είχε θέμα "Οι Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Ελληνο-Τουρκικές Σχέσεις και οι Επιλογές της Ελλάδας".

Οι ομιλητές ήταν:

1. Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην υπουργός Εξωτερικών, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΑΠΘ

2. Κώστας Γκιουλέκας Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας & Εξωτερικών της Βουλής

3. Θανάσης Δαβάκης Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής

4. Γεώργιος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής

5. Πέτρος Ευθυμίου, πρώηνΥπουργός Παιδείας

6. Σταύρος Λυγερός, Πολιτικός Σχολιαστής

7. Απόστολος Πιερρής Φιλόσοφος & Ερευνητής

8. Πρέσβυς του Ισραήλ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις