Προσφυγικό Ελλάδα:Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ είπε ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Περιγράφοντας τα γεγονότα της χθεσινή νύχτας είπε "πρώτη φορά δέχθηκα δακρυγόνα από κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κι ομολογώ ότι ήταν κάτι που δεν το ονειρευόμουνα. Είχαμε δύο τραυματίες, ο παπά Κωνσταντίνου κι ο δήμαρχος (σ.σ.Σταμάτης Κάρμαντζης) είναι αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο, ευτυχώς εκτός κινδύνου κι ο δήμαρχος είναι σπίτι του"

"Στην Χίο ήρθαν πάνω από 300 επίλεκτους (ΜΑΤ) λες κι ήρθαν αντιμετωπίσουν εγκληματίες. Είμαστε εμείς με τις γυναίκες μας, οικογενειάρχες άνθρωποι, εργαζόμενοι της καθημερινότητας. Είμαστε ξάγρυπνοι όλη νύκτα και θα μείνουμε ξάγρυπνοι όσο χρειαστεί, μέχρι να μάθει η κυβέρνηση και να μας ακούσει.". Οσο για την πρόταση που έχουν οι νησιώτες, είπε ότι οι δομές πρέπει να γίνουν στην δεύτερη γραμμή, αλλιώς θα δημιουργηθούν μειονότητες απέναντι από την Τουρκία κάτι που είναι εθνικό κίνδυνος.

Με ασθενοφόρο μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Πυργίου, ο δήμαρχος Χίου κ.Σταμάτης Κάρμαντζης μετά από την παρατεταμένη έκθεση του στα χημικά που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ, επιφέροντας του λιποθυμικό επεισόδιο.Στην πρώτη γραμμή μαζί με τους πολίτες ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου κληρικών και κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ΜΑΤ με χημικά ο ιερέας λυποθύμησε και μεταφέρθηκε με επιβατικό όχημα στο Κέντρο Υγείας Πυργίου για τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις