Θανάσης Νασίκας Λάρισα: Ο Θανάσης Νασίκαςάφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας. Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής και πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη Βουλή αφού την έδρα κράτησε ο αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος. Διατέλεσε δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006.

O Θανάσης Νασίκας είχε ουσιαστικά αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση στον αγροτοσυνδικαλισμό το 2005. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου είχαν αποτύχει να κλείσουν τα Τέμπη. Λίγο καιρό αργότερα, ο Θανάσης Νασίκας αγόρασε εκτάσεις στη Ρουμανία και καλλιεργούσε εκεί στάρι και καλαμπόκι. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, έλεγε ότι οι Έλληνες αγρότες έχασαν ευκαιρίες να βγουν από το καβούκι τους και να επεκταθούν πραγματικά στα Βαλκάνια.

«Τώρα κυριαρχούν οι Ιταλοί, ακολουθούν οι Εγγλέζοι, ενώ οι Αμερικανοί είχαν αρχίσει να αγοράζουν στη Ρουμανία πριν πέσει ο Τσαουσέσκου. Οι πολιτικοί μας μετρούν τη διείσδυση με βάση πόσα εργοστάσια έκανε ένας βιομήχανος ή πόσα υποκαταστήματα άνοιξε μια τράπεζα. Το θέμα είναι ο φτωχός λαός και ο αγρότης τι έκανε και τι κέρδισε…», διαπίστωνε.

Ήδη, από το 2008, ο Νασίκας υποστήριζε: «Η γεωργία όπως την ξέραμε, τέλειωσε. Είχα δει από χρόνια την προοπτική των Βαλκανίων. Ξέρεις τι είναι να αγοράζεις με εκατό ευρώ το στρέμμα, όταν στον Τύρναβο έκανε 2.000;».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις