Σάκης Αρναούτογλου καιρός:Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγοΣάκηΑρναούτογλου, ο οποίοςεξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για τους σφοδρούς ανέμους που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα και στη Στεριά. Ο κύριος Αρναούτογλου, δίνει αναλυτικές οδηγίες στους οδηγούς για το πού να παρκάρουν, πως να οδηγούν σε συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, και τι να προσέχουν όταν περνούν πάνω από γέφυρες ή έχουν μπροστά τους ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, και ογκώδη οχήματα.

Αναλυτικά ο μετεωρολόγος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:«Προσοχή στους κατά τόπους ισχυρούς ανέμους την Πέμπτη 27/2 και στη στεριά!(Κοινοποιήστε το σε φίλους και γνωστούς). Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση και συγκρίνετε σας παρακαλώ προσεκτικά την αντιστοιχία των αποχρώσεων στην περιοχή σας!Για καλό και για κακό λοιπόν όπως σας ανέφερα και χθες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 (Δευ-Παρ 21:45) κατά τη διάρκεια της Πέμπτης: στις περιοχές με τις αποχρώσεις από το κίτρινο αλλά κυρίως από το πορτοκαλί έως το κόκκινο!:

  • Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κ.λπ.
  • Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος, ειδικά στην περίπτωση των μοτοσικλετιστών
  • Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
  • Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κ.λπ. θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γι’ αυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
  • Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .
  • Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!

Για οτιδήποτε νεότερο ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μου στο facebook: SakisArnaoutoglouForecasts.Για να μη χάνετε τον… καιρό σας ;)».

Διαβάστε: Καθαρά Δευτέρα 2020 καιρός: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου – Ευνοϊκές συνθήκες για το πέταγμα του αετού [pics]Εν τω μεταξύ, καλά είναι τα νέα για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν άνετα να πάρουν μέρος στο παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, σύμφωνα με μια πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας που κάνει ο Σάκης Αρναούτογλου.Ο μετεωρολόγος, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, αναφέρει ότι ο καιρός αναμένεται ήπιος με θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα, αν και υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων κατά τόπους.«Με βάση λοιπόν τα διαθέσιμα στοιχεία, θα σας έλεγα πώς πως η τάση του καιρού για το συγκεκριμένο τριήμερο είναι να παραμείνει αυτός στις περισσότερες περιοχές σε γενικές γραμμές καταρχήν μαλακός (μέγιστες θερμοκρασίες στους χάρτες βροχής) με νοτιάδες, λίγο πιο ενισχυμένους τοπικά την Καθαρά Δευτέρα (δείτε τους χάρτες ανέμων) ευνοώντας κατά πάσα πιθανότητα το πέταγμα του χαρταετού σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά τόπους», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ο κ. Αρναούτογλου διευκρινίζει ότι για οτιδήποτε νεότερο για την εξέλιξη του καιρού του τριημέρου θα υπάρξουν λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.Αναλυτικά, η ανάρτηση του μετεωρολόγου ΣάκηΑρναούτογλου για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, έχει ως εξής: «Η τάση του καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας!Διαβάστε παρακαλώ την επεξήγηση στους χάρτες!Φίλες και φίλοι πολλά τα ερωτήματα σας όσον αφορά την εξέλιξη του τριημέρου της καθαράς Δευτέρας: Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία- σημερινά προγνωστικά στοιχεία σας παραθέτω μετά από ένα φιλτράρισμα των κυριότερων προγνωστικών μοντέλων, την πιθανή εξέλιξη του καιρού για την Κυριακή (1 Μαρτίου) αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου): (Κάντε κλικ σας παρακαλώ πάνω στους χάρτες για μεγέθυνση και ρίξτε μία ματιά την αντιστοιχία των χρωμάτων με τα οποία φαινόμενα ή όχι αυτά αφορούν για την περιοχή σας!).

Με βάση λοιπόν τα διαθέσιμα στοιχεία, θα σας έλεγα πώς πως η τάση του καιρού για το συγκεκριμένο τριήμερο είναι να παραμείνει αυτός στις περισσότερες περιοχές σε γενικές γραμμές καταρχήν μαλακός (μέγιστες θερμοκρασίες στους χάρτες βροχής) με νοτιάδες, λίγο πιο ενισχυμένους τοπικά την Καθαρά Δευτέρα (δείτε τους χάρτες ανέμων) ευνοώντας κατά πάσα πιθανότητα το πέταγμα του χαρταετού σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά τόπους (δείτε στους προγνωστικούς χάρτες ποιες περιοχές αφορά περισσότερο αυτή η πιθανότητα).Για οτιδήποτε νεότερο για την εξέλιξη του καιρού του τριημέρου φυσικά θα υπάρξουν λεπτομέρειες και από εδώ αλλά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 21:45 το βράδυ!Για να μη χάνετε τον.. καιρός σας ;). Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις