Κορονοϊός Ελλάδα: Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πρώτο του σχόλιο μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του κορονοϊού στην Ελλάδα. «Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», τονίζει σε μήνυμά του στο twitter ο υπουργός. Αμέσως μετά,συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Το tweet του υπουργού


Τζιτζικώστας: Λειτουργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

«Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Αυτή τη στιγμή ξεκινάει σύσκεψη με τις Διευθύνσεις Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας», ενώ «θα ακολουθήσει σήμερα στις 17.00 σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια στην Περιφέρεια».


Γυναίκα 38 ετών το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για νεαρή γυναίκα 38 ετών που ταξίδεψε τις προηγούμενες μέρες σε πόλη της βόρειας Ιταλίας. Η γυναίκα πλην των συμπτωμάτων που είναι όμοια με αυτά της εποχικής γρίπης, είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει παρουσιάσει περαιτέρω επιπλοκές ενώ παρακολουθείται από ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και λαμβάνει αντιϊκή αγωγή.Πλέον, βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, οι συγγενείς της και οι άνθρωποι με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή θα μπουν οικειοθελώς σε καραντίνα 14 ημερών, ακόμη και εάν δεν έχουν νοσήσει. Παράλληλα, θα σφραγιστεί το σπίτι της και εάν υπάρξει λόγος μπορεί να σφραγιστεί και ολόκληρη η πολυκατοικία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που έκανε και τη σχετική ανακοίνωση, συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Η σύσταση είναι σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις