Προσφυγικό Χίος: Σε επίθεσητων ΜΑΤ που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους σε δύο ξενοδοχεία στη Χίο προχώρησαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, πολίτες που κατευθύνθηκαν εκεί μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης και της πορείας που ακολούθησε. Οι πολίτες εισέβαλαν, ανταριασμένοι από όσα ζουν,στα ξενοδοχεία και ειδικότερα δωμάτια των ανδρών της αστυνομίας, ενώ κοιμόνταν, και τους ξυλοκόπησαν. Οι ίδιοι, πέταξαν τα ρούχα των αστυνομικών στο δρόμο. Ένας τρομοκρατημένος αστυνομικός, χωρίς τη στολή του, έκανε χρήση δακρυγόνου προκειμένου να απομακρυνθεί το εξοργισμένο πλήθος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.Μετά από επέμβαση αξιωματούχου στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Αλήθεια της Χίου», η Αστυνομία πυροδότησε και άλλο το κλίμα συλλαμβάνοντας 12 άτομα από τον Περιφερειακό δρόμο Θυμιανών – Χίου, επειδή επέστρεψαν από το ξενοδοχείο Ερύθα και κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια. Από τους 12 οι δύο κρατούνται και πιθανά να οδηγηθούν αύριο ενώπιον της Εισαγγελέως με την διαδικασία του αυτοφώρου οι δύο.Διαβάστε: Δείτε την επεισοδιακή αποχώρηση των ΜΑΤ από την Καράβα Λέσβου


Σύμφωνα με το τοπικό site astraparis.gr, μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία της Χίου και την πορεία στην αστυνομική διεύθυνση, ακολούθησε πορεία στον Καρφά, όπου κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους μπήκαν στον χώρο του ξενοδοχείου και πέταξαν έξω είδη ρουχισμού των ανδρών των ΜΑΤ, που διαμένουν εκεί. Στην συνέχεια εμφανίσθηκε στο μπαλκόνι ένας άνδρας των ΜΑΤ με σορτσάκι, ο οποίος και πέταξε ένα χημικό στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να γενικευθεί ο αναβρασμός και τα επεισόδια.

Νωρίτερα ομάδα συγκεντρωμένων απομόνωσε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συμπλοκή.


Διαβάστε: «Πως έστρωσε» η κυβέρνηση στα νησιά του Αιγαίου και πως «θα κοιμηθεί»

Διαβάστε: Η στρατηγική του κλομπ και… το σύνθημα που όλους μας ενώνει


Καρέ καρέ τα γεγονότα στη Χίο

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις