Κορονοϊός σχολεία: Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού και στην Ελλάδα -που ήταν καθαρά θέμα χρόνου να συμβεί-, άρχισαν οι σπασμωδικές αντιδράσεις. Αφού τον πρώτο καιρό οτιδήποτε κινεζικό ήταν πιθανός φορέας προς αποφυγή, τώρα σειρά της έχει η Ιταλία. Σύμφωνα λοιπόν με το thestival.gr, το 1οΛύκειο της πόλης των Γιαννιτσών, στις 26 Φεβρουαρίου, τελούσε από το πρωί υπό κατάληψη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου είχαν κάνει κατάληψη με αίτημα να μην επιστρέψουν στο σχολείο όσοι μαθητές της Γ' Λυκείου συμμετείχαν στην πολυήμερη εκδρομή στην Ιταλία, διότι φοβούνται μήπως τους μεταδώσουν τον Covid-19.

Η διεύθυνση του σχολείου εκτιμά ότι αύριο οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις αφούθα επισκεφθεί το σχολείο και γιατρός προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για το θέμα. Καλό είναι, έστω και με χρονοκαθυστέρηση να υπάρξειεπίσημη ενημέρωση σε όλα τα σχολεία, προκειμένου να εννοήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τι ακριβώς είναι ο συγκεκριμένος ιός και τι χρειάζεται να προσέχουν. Διότι η έλλειψη σωστής ενημέρωσης βλάπτει επίσης τηνηφάλια συμποεριφορά.

Αντικειμενικά, προκαλούνται πολλά εύλογα ερωτήματα ως προς τι αντιδράσεις θα προκύψουνστο άμεσο μέλλον, όχι μόνο στα σχολεία αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ή ακόμα τι πρέπει να ισχύσει και τι δεν πρέπει – τουλάχιστον γιακάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο-σε ζητήματα εκκλησίας.
Ενώ υπάρχει έξαρση γρίπης με νεκρούς που έχουν φθάσει κοντά στους 60, δασκάλα πήγε τα παιδιά στην εκκλησία να κοινωνήσουν. Και μπορεί η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός να συντάσσεται με την εκκλησία και όχι με την επιστήμη αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την υγεία ων παιδιών, χρησιμοποιώντας όλα το ίδιο κουτάλι για να μεταλάβουν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κορονοϊό.
Η πολιτεία δεν επιτρέπεται να μην πάρει θέση και να μην εξηγήσει τους κινδύνους σε όλους τους πολίτες, και αυτοί εν συνεχεία, ως ενήλικες,αν αναλάβουν μόνοι τους το ρίσκο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις