Κορονοϊός – Θεία μετάληψη: Ο ιός αυτός είναι ξεκάθαρα πιο ικανός να μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων από άλλους κορονοϊούς που έχουμε δει στο παρελθόν. Μοιάζει πιο πολύ με τη μετάδοση της γρίπης.Σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση ο κορονοϊός οι βασικοί τρόποι μέσω των οποίωνμεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων, είναι οι εξής:

  • Με σταγονίδια σάλιου
  • Από τον αέρα με σταγονίδια του βήχα και του φταρνίσματος
  • με την προσωπική επαφή (π.χ. άγγιγμα χεριών)
  • με το άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (π.χ. πόμολο πόρτας) και στη συνέχεια με το άγγιγμα του στόματος ή της μύτης, προτού κανείς πλύνει τα χέρια του
  • μέσω μολυσμένων κοπράνων. κ.λπ.

Εν ολίγοις τίθεται αυτομάτως ένα σοβαρό ζήτημα στο οποίο η επίσημη πολιτεία οφείλει όχι μόνο να πάρει θέση αλλά να δώσει και ρητές εντολές. Διότι μερικές φορές για το κοινό καλό, η επιστήμη οφείλει να προηγείται και να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι σε θρησκευτικά τελετουργικά, όπως αυτό της θείας μετάληψης.

Ακόμα και την περίοδο της γρίπης, που αυτή τη χρονιά προκάλεσε μέχρι στιγμής 60 θανάτους, θα έπρεπε να έχει σταλεί εγκύκλιος στα σχολεία ώστε να μην πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην εκκλησία για να μεταλάβουν, όπως έπραξε δασκάλα δημοτικού σχολείου, με δική της πρωτοβουλία. Και να έχουν γίνει συστάσεις στους πολίτες της τρίτης κυρίως ηλικίας που είναι και η πιο ευπαθής ομάδα στη γρίπη.

Τώρα με τον κορονοϊό που μεταδίδεται με την ίδια και ακόμαμεγαλύτερη ευκολία, η επίσημη πολιτεία όχι μόνο οφείλει να ενημερώσει και να προειδοποιήσει για τις συνέπειες χρήσης ενός κουταλιού από πάρα πολλά διαφορετικά στόματα, αλλά και να απαγορεύσει για μία χρονική περίοδο τη θεία μετάληψη (πέραν συγκεκριμένων περιπτώσεων). Εκτός να γίνεται χρήση διαφορετικού κουταλιού χωρίς να σημαίνει αυτό ότι παύει παντελώς ο κίνδυνος μετάδοσης. Οι γιατροί οφείλου να μας ενημερώσουν

Ειδική ενημέρωση πρέπει να γίνει και στις νέες μητέρες, που πιστεύουν ότι το βρέφος πρέπει να κοινωνήσει στις 40 ημέρες. Τα βρέφη 40 ημερών διαθέτουν ένανοργανισμό εξαιρετικά επιρρεπή στις ασθένειες διότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ισχυροποιηθεί.Ο ιατρικός σύλλογος επίσης οφείλει άμεσα να πάρει θέση και να ενημερώσει τι επιτρέπεται και τι όχι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις