ΑΣΟΕΕ: Μέσα στο χώρο του δικαστηρίου έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις που έγιναν την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, μετά τα επεισόδια στο ύψος της ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι η λεωφόρος Αλεξάνδρας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητών, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης, διαλύοντας τη συγκέντρωση. Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες για το τι και πώς ακριβώς συνέβη στην ΑΣΟΕΕ. Φοιτητικές οργανώσεις και ομάδες αναρχικών υποστήριξαν ότι ο εν λόγω είναι άνδρας της ασφάλειας και ότι καταφέρθηκε εναντίον μικροπωλητή στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ. Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, λέγοντας ότι ο νεαρός ειδικός φρουρός είχε μεταβεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να παραλάβει την κοπέλα του, ωστόσο ομάδα αναρχικών διέκρινε το σήμα της αστυνομίας στο κράνος του και του επιτέθηκε. Ακολούθησε η μετωπική σύγκρουση στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, με τον νεαρό αστυνομικό να βγάζει το υπηρεσιακό του όπλο και είτε να απειλεί τους φοιτητές (όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν) είτε να προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Δεύτερο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, υπογράφεται από το «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ασοεε και αλληλέγγυοι/ες», σημειώνοντας ότι «οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που ήρθαν αντιμέτωποι με την απειλή του όπλου δεν έκαναν βήμα πίσω υπερασπιζόμενοι μαχητικά το δημόσιο χώρο και τα αξιακά τους». Προσθέτουν και τα εξής: «Έμπρακτη Μαχητική Αλληλεγγύη στους μετανάστες μικροπωλητές. Υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και των δομών μας. Ούτε βήμα πίσω».

Το πρώτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που τράβηξε όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «τις μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος. Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις