Μητροπολίτης Ηλείας: Θεία παρέμβαση είχε ο Μητροπολίτης Γερμανός, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Βουπράσιο για το δρόμο «καρμανιόλα» αποκάλυψε ότι ο Χριστός του είπε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, ώστε να κατασκευαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: «Στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στη μητρόπολη προσευχήθηκα σήμερα το πρωί. Άκουσα τον Χριστό για πρώτη φορά να μου λέει: Γερμανέ στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία αποτέλεσε το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην εθνική στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Στο συλλαλητήριο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δύο επιβατών που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο. Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα, καθώς η κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου που θα αντικαταστήσει την εθνική οδό αποτελεί αίτημα πολλών ετών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για μία εθνική οδό όπου εκατοντάδες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ίσως αυτό που χρειάζεται η κυβέρνηση είναι η θεία παρέμβαση…

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα αντικαταστήσει τη Νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου. Έναν δρόμο που κατασκευάστηκε μετά τη χούντα, την περίοδο 1974-1979. Τότε υπήρξε μερική διαπλάτυνση του οδοστρώματος της παλαιάς εθνικής και νέα χάραξη σε κάποια σημεία, ώστε να παρακαμφθούν οικισμοί και χωριά. Ωστόσο, οι ισόπεδοι κόμβοι και η έλλειψη σηματοδότησης έχουν μετατρέψει το δρόμο αυτό σε πραγματική καρμανιόλα. Μάλιστα, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σκοτωθεί σε αυτό τον δρόμο 130 άτομα!

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-2019 σημειώθηκαν:

  • 290 τροχαία
  • 556 θύματα
  • 130 νεκροί
  • 75 σοβαρά τραυματίες
  • 351 ελαφρά τραυματίες

Διαβάστε: Πατρών – Πύργου: Ο αυτοκινητόδρομος «φάντασμα» που στοιχειώνει την Ηλεία [vids & pics]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις