Κορονοϊός Ελλάδα: Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ανακοινώθηκε ότι αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω του νέου κορονοϊού. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών έχει να κάνει με τη δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών. Ο κ. Τσιόδρας τόνισεότι οι αρχές συνεχίζουν την «επίπονη» διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στολόγο που ματαιώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις εξήγησε ότι είναι επιδημιολογικός. «Η αναστολή άλλων συγκεντρώσεων δεν κρίνεται απαραίτητη», τόνισε, ενώ ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στην ατομικότητα των ασθενών.

Κικίλιας: Ο ιός επηρεάζειπιο εύκολα τις μεγαλύτερες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες

Από την πλευρά του, ουπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση να επικοινωνήσουμε σωστά το μήνυμα για τις ευπαθείς ομάδες, αναφέροντας πως ο ιός επηρεάζει πιο εύκολα τις μεγαλύτερες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε απ’ όλους να επικοινωνήσουν σωστά το ζήτημα προς τις ευπαθείς ομάδες, καθώς είναι σημαντική η πληροφόρηση. Όπως υπογράμμισε, ο νέος αυτός ιός, όπως και η γρίπη, επηρεάζει ευπαθείς ομάδες, που είναι οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους.

Μάλιστα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητο το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, ενώ υπογράμμισε ότι κρίνεται αναγκαία η αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια και το στόμα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε, επίσης, να αποφεύγονται οι επαφές με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, ενώ τόνισε τη σημασία της εμπιστοσύνης στους ειδικούς επιστήμονες.

Το νέο σποτ του υπουργείου Υγείας

Διαβάστε εδώ: Κορονοϊός Ελλάδα: «Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε», το νέο σποτ για τον ιό


Κλείνουν σχολεία στην Αττική – Δείτε ποια

Κλείνουν συνολικά οχτώ σχολεία στην Αττική ύστερα από την είδηση ότι μία ακόμη γυναίκα νόσησε με το νέο κορονοϊό. Το flash.gr πρώτο μετέδωσε πως το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου έκλεισε καθώς υπήρχε η ενημέρωση ότι μαθητές ίσως έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα. Οι γονείς ενημερώθηκαν άμεσα και το σχολείο προέβη στις απαραίτητες ενέργειες. Τονίζεται ότι το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου συστεγάζεται με το 4ο Γυμνάσιο, το οποίο και αυτό με τη σειρά του έκλεισε άμεσα και οι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ύστερα από επικοινωνία με το 4ο Γυμνάσιο έγινε γνωστό ότι το σχολείο έκλεισε με απόφαση της Περιφέρειας.

Σε επικοινωνία με το Δήμο Χαϊδαρίου έγινε γνωστό ότι ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός βρισκόταν το πρωί σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ένωση Δυτικής Αττικής με τον υπουργό Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απολύμανσης του σχολείου.

Το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου φαίνεται να συνδέεται με το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για 36χρονη καθηγήτρια που κατοικεί στα δυτικά προάστια. Η γυναίκα δε διδάσκει σε σχολείο, αλλά παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι εκτός από το 4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, εφτά ακόμα σχολεία σε Χαϊδάρι και Περιστέρι έκλεισαν προληπτικά.

Αναλυτικά τα σχολεία που κλείνουν:

  • 4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
  • 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προληπτική απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σχολεία

Σε προληπτική απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η απολύμανση των σχολείων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ενώ στα δημοτικά κτίρια θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος εβδομάδας. Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των άλλων ενεργειών που αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού στην πόλη, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν στις στάσεις του ΟΑΣΘ οι αφίσες με οδηγίες πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον κορονoϊό.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός Ελλάδα: Ύποπτο κρούσμα σε πλοίο από την Ανκόνα – Άγνωστο αν το πλοίο θα μπει σε καραντίνα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις