«Νέα Σελίδα»: Την απόφασή τους να παραμείνουν στο χώρο εργασία τους, περιμένοντας «άμεσα τα αυτονόητα εξόφληση, αποζημιώσεις και ό,τι ακόμα δικαιούμαστε» γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και στον ιστότοπο neaselida.gr, μετά την ανακοίνωση του εκδότη πως η εταιρεία θα κλείσει, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Πιο αναλυτικά, με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Στη µακριά αλυσίδα των εργοδοτών που εµπορεύονται ανεπιτυχώς την είδηση προστέθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, αναστέλλοντας την έκδοση του τίτλου «Νέα Σελίδα» και τη λειτουργία του ιστότοπου neaselida.gr. Εµείς οι εργαζόµενοι, που µας οφείλονται οι µισθοί του 2020, παραµένουµε στον χώρο εργασίας µας και περιµένουµε άµεσα τα αυτονόητα: εξόφληση, αποζηµιώσεις και ό,τι ακόµα δικαιούµαστε.Οι εργαζόµενες και οι εργαζόµενοι«Νέα Σελίδα» – neaselida.gr».

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοση της,μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας. Γνωστοποιήθηκε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα θα σταματήσει να κυκλοφορεί. Πιο συγκεκριμένα, οεκδότης ανακοίνωσε και επίσημα στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η εταιρεία θα κλείσει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να πληρώσει. Ήδη η εταιρεία χρωστάει δυο μήνες δεδουλευμένα. Αξίζει να σημειωθεί πως στη «Νέα Σελίδα» απασχολούνταν περίπου 40 εργαζόμενοι.Λίγο πριν τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου η «Νέα Σελίδα» κυκλοφορούσε από το Σάββατο στα περίπτερα.

Διαβάστε: Νέα Σελίδα: Ανέστειλε την έκδοση της η εφημερίδαΠάντως, ηΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας και το καθεστώς ομηρίας στο οποίο τίθενται οι εργαζόμενοι.Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ», η οποία προχώρησε στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας, χωρίς καμία διευκρίνιση για τις προθέσεις της έναντι των συναδέλφων μας δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της, να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα και να αποδώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις στους συντάκτες της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε ένα νέο «κακοστημένο» σήριαλ ομηρίας των συναδέλφων μας και θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό τους σε όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες διεκδικήσεις τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις